Kanta-Häme

Matti Vuohela lähtee apuun kun pyyntö tulee

 

Kun autoilijan menopeli syystä tai toisesta hyytyy tielle, ei hänellä ole hätää ainakaan jos auto tekee stopin Lammin kulmilla. Lammilainen Matti Vuohela nimittäin starttaa yhdestä puhelinsoitosta 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa tien päälle.
 
– Taidan olla ainoa aina saavutettavissa oleva autonkorjaaja koko Etelä-Suomessa. Ketään en jätä tielle ja aina jotakin apua keksitään, vakuuttaa Vuohela.
 
Nykyautoja moni pitää mahdottomina huoltaa tien päällä. Vuohela on toista mieltä.
 
– Aika ison osan vioista pystyn korjaamaan tai ainakin todentamaan vian. Jollen saa sitä korjattua tein päällä, hinautan auton omalla pajalle Lammilla. Aikanaan väitettiin, ettei ruiskumoottoriautoja olisi saanut tien päällä korjatuksi. Kun asiaan vähän perehtyi, ei se ruiskumoottorikaan mikään ongelma ollut.
 
Vuohelan tärkein varuste on testeri, joka käy Volkswageneihin, Audeihin ja Seatteihin. Toinen testeri muihin käy moniin muihin autoihin.
 
– Laitteet kertovat heti moottorihäiriöistä. Aika usein voin kokemuksella tietää, mikä autossa on vialla. Viat ovat aika usein samantyyppisiä.
 
Pahimpia ovat sähköviat. Vaikka niiden alkuperän aavistaisi tai tietäisi, ei vian korjaaminen välttämättä onnistu käden käänteessä.
 
– Niiden korjauksen jätän merkkiliikkeille tai autosähköliikkeille. Jollei korjaaja tiedä mitä tekee, saattavat esimerkiksi turvatyynyt laueta.
 
Vain helikopteri  puuttuu
Vuohela lähtee liikenteeseen, jos avunpyytäjä on 50 kilometrin säteellä Lammilta. Sitä pitemmille keikoille on lähtöä jo hieman mietittävä. Vuohela velottaa kilometri- ja kiirekorvaukset.
 
– Meikäläisen puhelinnumero on laajalti tiedossa ja netistäkin se löytyy. Kerran asuntoauton kuljettaja soitti, ja sanoi että taka-akselin jousisauvat olivat katkenneet kesken matkan. Haaveri oli kuulemma sattunut Kuusamon ja Rovaniemen puolivälissä. Sanoin, että voisin tulla jos mulla olisi helikopteri, hörähtää Vuohela.