fbpx
Kanta-Häme

Mattsson EM-hopeallaan harvinaiseen joukkoon

"Tyytyväinen pitää olla, vaikka pieni harmitus jäikin", Mattsson kommentoi mitaliuinnin jälkeen.
Matti Mattsson on mitalisti olympia, MM- ja EM-kisoista. Kuva: Filippo Monteforte

Matti Mattsson on uinut hopeaa miesten 200 metrin rintauinnissa pitkän matkan EM-kisoissa Roomassa. Mattssonin hopea-aika oli 2.09,40, jolla hän hävisi kultamitalisi, Britannian James Wilbylle 44 sadasosaa.

Mattsson on nyt napannut mitalin sekä EM-, MM- että olympiatasolla ja kuuluu tässä 28 suomalaisen valiourheilijan joukkoon.

– Äärimmäisen hienolta tuntuu, ja tyytyväinen pitää olla, vaikka pieni harmitus jäikin. Kultaa lähdettiin hakemaan, porilainen kuvaili STT:lle.

Kesäkuussa Mattsson jäi matkan MM-finaalin kahdeksanneksi, ja silloin etenkin jälkimmäinen satanen oli tahmea. Tällä kertaa uinti kulki Mattssonin mukaan paremmin aina viimeiselle 15 metrille asti, jolloin Wilby liukui ohi.

– Vikat 15 metriä alkoi sakkaamaan, mutta veto pysyi jotenkuten pitkänä. Kaikkeni jätin altaaseen, ja tämä oli tämän päivän kunto.

Suomi on nyt päässyt EM-mitalitaulukkoon peräkkäisissä kisoissa, kun kaksi vuotta sitten Budapestissa Ari-Pekka Liukkonen otti kultaa miesten 50 metrin vapaauinnissa ja Ida Hulkko hopeaa naisten 50 metrin rintauinnissa.

Rintauinnissa suomalaismies oli saavuttanut edellisen EM-mitalin vuonna 1931, kun Toivo Reingoldt kauhoi Pariisissa ykköseksi niin ikään 200 metrillä.

Menot