fbpx
Kanta-Häme

Maukas juhla alkaa

Viimeksi kaupungin byrokratiassa on päätetty käyttää perintövaroja ensi kesänä lasten taidefestivaali Hippaloiden työpajojen laajentamiseen. Arkistokuva: Eloi Bonjoch

Mikä on parasta lasten taidefestivaaleilla? Kuppikakut ja syötävät soittimet, jos työpajojen suosiosta voi jotain päätellä.

Tänään torstaina alkavilla lasten taidefestivaaleilla Hippaloilla osa työpajoista myytiin loppuun jo ennakkoon. Kuppikakkupajoissa koristellaan leivoksia ja valmistetaan leivoslaatikko oman kakun tyyliin sopivaksi.

Soiva ruoka- työpajat ovat vauvaikäisille tarkoitettuja musiikkityöpajoja, joissa leikitään, lauletaan ja lorutellaan. Soittimet on tehty syötävistä kasveista ja hedelmistä – mutta ne ovat oikeasti soittimia, joita on käytetty eri puolilla maailmaa.

Perunateatteria ja …piirakkapajoja

Loppuunmyytyjen pajojen lisäksi tapahtumassa on kuitenkin kymmenittäin työpajoja, joihin on hyvin tilaa. Osaan pääsee nonstoppina pitkin päivää, toisiin pitää ilmoittautua ennakkoon.

– Kattaus on runsas ja monipuolinen, työpajoista vastaava tuottaja Ann-Mari Fagerström sanoo.

Pajoja on hänen mukaansa huomattavan paljon, lähes 50. Tarjolla on esimerkiksi nukketeatteria perunasta ja kankaasta tehdyillä marioneteilla, maalausta suklaalla ja maalausväreillä, Marttojen piirakkapajoja ja tähderuokapajoja.

Verkatehtaan Lasipihalla kokoontuu lisäksi joka päivä työpajatori, jonne yli kaksivuotiaat voivat mennä oman aikuisensa kanssa tekemään esimerkiksi pikkupullia muovailuvahasta, puudeleita kasviksista ja juhlahattuja kertakäyttöastioista.

Ruoka yhdistää …sukupolvia

Hämeenlinnan lasten ja nuorten kulttuurikeskuksen Arxin järjestämä taidefestivaali on tänä vuonna ottanut teemakseen ruuan.

Teema näkyy erityisesti työpajoissa ja antaa oman värinsä myös Arx-talon Keinusaliin sisustetulle kahvila Nonparellille.

– Hippaloilla on nyt voimakas kasvatuksellinen viesti, sanoo vastaava tuottaja Anni Hiekkala. Festivaali nostaa esiin Reilun kaupan ja toivoo ruoan yhdistävän sukupolvia.

– Mutta toisaalta ruualla myös vähän leikitään, Ann-Mari Fagerström sanoo.

Vuosia sitten Hippaloiden ohjelmistossa ihastuttaneet Satulounaat palaavat lisäksi ohjelmaan ruoka-teeman kunniaksi. Pirjo Päivärinnan suunnittelemalla aterialla Raatihuoneen kellarissa nautitaan neljän ruokalajin menu ja kuunnellaan satuja.

– Ilmoittautumisia on tullut ihan kohtuullisesti, mutta enemmänkin saisi olla, satukokki Päivärinta sanoo.

Lasten taidefestivaalia vietetään Hämeenlinnassa 25.–28. heinäkuuta. Tapahtuma järjestetään nyt 36. kerran. (HäSa)

Menot