Kanta-Häme

Melkoista sähläämistä

Vaikka järvisählyn MM-kisoissa ei nähtykään jalkapallon MM-kisoissa muodissa olevia ylikireitä pelipaitoja, silmänruokaa katsojille oli silti sopivasti tarjolla, kun nuoret, urheilulliset naiset ja miehet ottivat toisistaan mittaa Kuivajärven pelikentillä.

Pelaajillekin päivä tarjosi paljon. Paitsi pelejä, mutta myös kavereiden tapaamista ja hengailua.

– Toista kertaa ollaan mukana ja tykätty ollaan. Meidän joukkueessa pelaa lukioaikaisia kavereita ja sukulaisia, jotka ovat muuttaneet kuka minnekin. Täällä tapaamme toisiamme, joten pelien lisäksi yhdessäolo ja kaverit ovat tapahtuman parhaita puolia, forssalaislähtöinen, Turpakeikka-joukkueessa pelannut Janina Suomi kertoo.

– Ja tietysti jatkot, joukkuekaverit huikkaavat vierestä.

Vesi on vuodenaikaan nähden kylmää, mutta pelaajien mukaan sitä ei pelin tuoksinassa huomaa. Tärkeää on pukea pelien välillä lämmintä ja kuivaa vaatetta päälle. Myös rannalle sijaitseva traktorisauna palveli pelaajia.

Yksi peli kestää 10 minuuttia

Järvisählyssä yksi peli kestää 10 minuuttia. Pelivälineinä ovat normaali salibandymaila ja pallo, joka on tuunattu pysymään pinnalla. Mailat heiluvat välillä korkeallakin, mutta isommilta vahingoilta on vältytty. Myös Turpakeikka-joukkueen tytöillä on vammoista kokemusta.

– Tänä vuonna ei ole sattunut mitään, mutta viime vuonna tarvittiin kylmäpussia silmään ja mailanjälkiä näkyi kropassa, Tiia Kivinen kertoo.

Tytöt vakuuttavat, että joukkueen puolipelottava nimi on vain henkistä uhittelua, nimen mukaista käytöstä ei kentällä nähdä.

– Nimi on otettu jostakin rokkibändistä, ja sillä haetaan yliotetta vastustajista, Suomi sanoo.

Mia Mäntymaan mukaan järvisähly on raskas laji, joten fyysistä kuntoa ja kestävyyttä sekä tietysti taistelutahtoa vaaditaan, mikäli mielii menestyä.

Päivän kahdesta ensimmäisestä pelistä Turpakeikan saldona oli maaliton tasapeli ja 1–0-tappio. Taistelutahtoa joukkueelta ei ainakaan puutu.

– Viimeisessä pelissä on tavoitteena tehdä maali, tytöt ilmoittavat kuorossa.

Katusählystä järvisählyyn

Entisistä Steelers-junioreista ja hämeenlinnalaislähtöisistä pelaajista koostuva Kurala Mighty Ducks on ollut mukana MM-järvisählyissä jokaisena neljänä vuotena. Nykyisin Jyväskylässä asuva Tuomas Pulkkinen kertoo, että sama ryhmä on pelannut yhdessä pikkupojista asti ja pelaa yhdessä myös katusählyä.

Ensimmäisenä vuotena joukkue saalisti hopeaa, mutta viime vuonna tie tyssäsi välierissä. Tänä vuonna pelit alkoivat vahvasti, kun kolmesta ottelusta saldona oli kaksi voittoa ja tasapeli maalierolla 7-0.

– Tänä vuonna otetaan kultaa, Pulkkinen vakuutti. (HäSa)