Kanta-Häme

Mellakan perjantai alkoi helteessä

Hyvät kelit toivat urbaanin musiikin ystäviä paikalle Linnanpuistoon.
Mouhouksen esityksestä ei energiaa puuttunut. Kuva: Tomi Vesaharju
Mouhouksen esityksestä ei energiaa puuttunut. Kuvat: Tomi Vesaharju

Hiphop-tapahtuma Mellakka Festivalin perjantai alkoi helteisissä tunnelmissa. Puoli viiden aikaan jonot olivat jo pitkät ja ihmisiä virtasi alueelle Linnanpuistoon.sisään koko ajan.

Punkalaitumelta Hämeenlinnaan tulleet Janne Lindström ja Maria Kulo ovat tulleet odottamaan Mouhouksen keikkaa pienemmälle Lelu-lavalle.

– Mouhousin biisit ovat erilaisia ja hauskoja, Kulo kertoo.

Rap-kolmikko Mouhouksen keikan alun lähestyessä ja räppäri Stepan lopettaessa yleisöä alkaa valua Lelu-lavalle enemmän.

Yhtye aloittaa esiintymisensä myöhässä, mutta sitäkin räväkämmin. Ensimmäinen biisi Teke ei mieti alkaa sopivasti sanoilla ”anteeks, oon myöhässä”.

Mouhous saa ihmiset innostumaan ja hyppimään aikaisesta soittoajasta huolimatta. Yleisö on myös selvästi kartalla yhtyeen biisien sanoista.

Jyväskylästä lähtöisin oleva Mouhous rikkoi Hellafly -biisillään platinarajan. Kuva: Tomi Vesaharju

Festareille Helsingin suunnalta tullut nelikko Joonas Arponen, Ira Ahlstedt, Heidi Snyff ja Heikki Nieminen ovat ensimmäistä kertaa Mellakassa. Viime vuonna he olivat kuuntelemassa esiintyjiä aidan ulkopuolella.

Nelikko on viettänyt aikaa keskiviikosta asti Arposen Hämeenlinnassa sijaitsevalla mökillä. Festarit kruunaavat hienon kesäviikon. Kelitkin maistuvat nelikolle.

– Itsellä on nyt myös sopivasti loma, Nieminen kertoo.

Nieminen odottaa eniten yhdysvaltalaisen Onyxin keikkaa. Suomirapia vapaa-ajallaan kuunteleva Snygg odottaa eniten turenkilaisen hiphop-artisti Laiska Lepposen vetoa, jonka hän esittää yhdessä Timo Kotipolton kanssa.

Ahlstedtin suosikki on OSW-lavalla iltakymmeneltä perjantaina esiintyvä Julma H.

 

Ruger Hauer-yhtyeestäkin tuttu porvoolainen räppäri Paperi T on aloittamassa päälavalla keikkaansa. Artistia on tullut kuuntelemaan myöskin Porvoosta saapuneet Emma Rintanen ja Henna Siltala.

– Aivan ihanat kelit, Rintanen tokaisee.

Suomirapia kuunteleva kaksikko on pukeutunut samanlaiseen asuun. Inspiraation asuihin naiset kertovat saaneensa muun muassa linkkien ja kuvien jakopalvelu Pinterestistä.

Rintanen kertoo odottavansa myös kahdeksalta perjantaina päälavalla aloittavan Gasellien keikkaa. Siltala odottaa taas Kuben esitystä innolla.

Paperi T:n keikka alkaa rauhallisella, artistin uusimman levyn aloitusbiisillä nimeltään Venaattrr.

Keikan alkupuolisko on intiimiä ja kokeilevaa äänimaisemaa, joka ei saa yleisöä ainakaan heti bilettämään. Moni kuitenkin näyttää tuntevan biisien sanat ja olevan fiiliksessä mukana.

Emma Rintanen (vas.) ja Henna Siltala tulivat kuuntelamaan Paperi T:n keikkaa. Kuva: Tomi Vesaharju
Emma Rintanen (vas.) ja Henna Siltala tulivat kuuntelamaan Paperi T:n keikkaa. Kuva: Tomi Vesaharju

Festivaalin avajaispäivä työllisti poliisia jonkin verran. Poliisi suoritti tapahtumapaikalla illan ja yön aikana reilut kymmenen tehtävää. Poliisin säilöön päätyi muutamia henkilöitä lähinnä reilun humalatilan vuoksi.

Juttuun lisätty 27.7. klo 10 poliisitiedot.

Juttua päivitetty 27.7. klo 11:40. Korjattu Rutger Hauer -yhtyeen nimi Ruger Haueriksi.

Paperi T aloitti perjantain keikkansa viimevuotisen Kaikki On Hyvin -levynsä ensimmäisellä biisillä. Kuva: Tomi Vesaharju.

Mellakka Festival

Hiphop-musiikkiin keskittyvä festivaali, joka järjestetään tänä vuonna toisen kerran.

Järjestetään 26.–27.7. Linnanpuistossa Hämeenlinnassa.

Perjantain pääesiintyjät ovat yhdysvaltalainen Onyx ja hollantilainen Dope D.O.D.

Lauantain pääesintyjänä on yhdysvaltalainen Terror Reid.

Kotimaisia esiintyjiä ovat muun muassa Paperi T, Gasellit, Teflon Brothers, Nikke Ankara, Sairas T, OG Ulla-maija, Adikia, Cledos, Gettomasa, IBE, Lukas Leon, sekä Pyhimys.

Viime vuonna Mellakassa oli 8000 kävijää.

Päivän lehti

21.1.2020