Kanta-Häme

Mellakka-festivaalin aluetta viilataan vielä – järjestäjä odottaa jopa 4000 kävijää päivässä

Linnanpuistossa 20.–21. heinäkuuta järjestettävän Mellakka-festivaalin ennakkomyynti on hienoisesti ylittänyt järjestäjien odotukset.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän rap- ja hip hop -musiikkiin keskittyvän festivaalin promoottori Tom Kangas Westside Events oy:sta kertoo, että lippuja on myyty ”tuhansia”.

– Joudumme luultavasti miettimään alueen käyttöä hieman uudelleen. Ensimmäinen kerta uudella tapahtumapaikalla on aina pientä salatiedettä.

Tapahtuma-alueen kapasiteetti tulee olemaan noin 4000 henkilöä. Mellakka aiheuttaa muutoksia myös lähialueen katujen liikenteeseen.

Festivaalia varten Linnanpuistosta on varattu alue, joka ulottuu Kustaa III:n kadusta rantaan asti. Käytännössä alue on noin puolet ensi viikonloppuna Linnanpuistossa järjestettävän Wanaja Festivalin alueesta. Linnanpuistoon tulee tapahtuman ajaksi myös pieni leirintäalue.

Festivaalin esiintyjälistalla on parikymmentä kotimaista artistia, kanadalainen Snak the Ripper ja tapahtuman pääesiintyjä, yhdysvaltalainen La Coka Nostra.

Mellakan järjestäjillä on kokemusta vastaavien tapahtumien järjestämisestä muissa kaupungeissa.

– Olemme pitkälti samalla porukalla järjestäneet Seinäjoki Hip Hop -festivaalia vuodesta 2012 sekä Hoodfestia Oulussa, Kangas kertoo. HÄSA