Kanta-Häme

Mellakka on tullut jäädäkseen - Tänä vuonna kaikkea on enemmän

"Räppinörttien" tapahtuma rakennetaan Linnanpuistoon ainakin tänä vuonna viime vuoden malliin. Ensi kesäksi voidaan miettiä uudistuksia.
Tom Kangas kertoo, että tämänvuotisessa Mellakassa on kaikkea enemmän. Kuva: Pekka Rautiainen
Tom Kangas kertoo, että tämänvuotisessa Mellakassa on kaikkea enemmän. Kuva: Pekka Rautiainen

Seinäjokinen Tom Kangas on viettänyt Hämeenlinnassa kiireistä viikkoa.

Perjantaina 26.7. käynnistyvän hiphop-tapahtuman Mellakka Festivalin promoottori, tuotantopäällikkö, tiedottaja ja esiintyjä on seurannut paikan päällä festivaalialueen rakentumista Linnanpuistoon.

Mellakka järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä. Onko jokin muuttunut viime vuoteen verrattuna?

– Kaikkea on enemmän, eli vessoja, valvojia, palveluja ja henkilökuntaa, Tom Kangas kertoo.

Viime vuonna ukkosmyräkkä verotti tapahtumapäivien lipunmyyntiä, vaikka ennakkomyynti sujuikin hyvin. Nyt säätiedotukset ennustavat Hämeenlinnaan hikistä, mutta muuten kuivaa viikonloppua.

– Ennakkoon lippuja on myyty nyt niin hyvin, että en välttämättä jättäisi lipun ostoa portille, Kangas sanoo.

Festivaalialue on rakennettu samalla lailla kuin viime kesänä. Esiintymislavoja on kolme, ja ne sijaitsevat samoissa paikoissa kuin viimeksi.

Alueelle kuljetaan Kustaa III:n kadun kautta. Kangas kertoo, että ensi vuonna voitaisiin harkita sisäänkäynnin siirtämistä Tampereentien puolelle, kuten Wanaja Festivalissa tehtiin.

Voiko tästä päätellä, että ensi vuonnakin on siis Mellakkaa luvassa?

– Mellakka on tullut jäädäkseen. Toki pidämme auki mahdollisuuden muille paikoille ja paikkakunnillekin, mutta Hämeenlinnan Linnanpuisto on todella hieno paikka ja se sai yleisöltä viime kesänä erittäin hyvän vastaanoton.

 

Lue myös: Rantareitti sulkeutui jälleen viideksi päiväksi – Kysyimme perusteluita Mellakan järjestäjältä ja kaupungilta

 

Kangas kertoo, että Hämeenlinnasta on puuttunut nuorille aikuisille suunnattu urbaani tapahtuma, ja tätä puutetta Mellakka paikkaa. Hänen edustamansa Westside Events on erikoistunut nimenomaan hiphop-tapahtumien järjestämiseeen.

– Sellainen räppinörttien tapahtumahan tämä on, mutta mukana on myös suurelle yleisölle tuttuja nimiä kuten Pyhimys.

Kangas itse odottaa eniten lauantain pääesiintyjää eli usalaista Terror Reidiä. Kyseessä on artistin ensimmäinen Suomen-keikka.

Kangas esiintyy myös itse taiteilijanimellä Tomi Randomi, ja hän nousee esiintymislavalle lauantaina Trilluminati-kokoonopanossa. HÄSA

Mellakka Festival Hämeenlinnan Linnanpuistossa 26.-27.7. Perjantaina ohjelma alkaa kello 16 (portit auki 15.30) ja lauantaina kello 13.30 (portit auki klo 13).