Kanta-Häme Forssa

Mellakkasuojia tehnyt yritys vaihtoi koronasuojiin – Järjesti myös keräyksen hengityslaitteille

C.P.E Production valmistaa nyt suojia koronan vastaiseen sotaan.
Kuva: Tapio Tuomela
Nestori Nurmi sovittaa suojavisiiriä koronavirusta vastaan. Valmistukseen tarvitaan pleksiä, kuminauhaa, liimapaperia, foamia ja uutta työvoimaa. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalaisyritys C.P.E Production Oy on osoittanut ketteryytensä. Ensin se ideoi keräyksen hengityksen tukilaitteiden hankkimiseksi ja heti perään omaa tuotantoa muokattiin korona-aikaan sopivaksi.

Forssan tehtaalla valmistetaan nyt suojavisiirejä, joiden takana terveydenhuollon ammattilaiset ovat koronasuojassa.

– Saimme perjantaina kyselyn Viron maahantuojaltamme, olisiko meidän mahdollista valmistaa suojavisiirejä. Tuotekehityspäällikkömme Markku Haakana teki nopeasti ensimmäisen prototyypin, ja Virosta tuli heti 2 700 kappaleen tilaus, myyntipäällikkö Nestori Nurmi kertoo.

Visiirit valtaavat myös Suomea. Terveydenhuollon tarpeisiin visiireitä on myyty jo 20 000 kappaletta. Myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on tilaajien joukossa.

 

C.P.E. Production valmistaa suojavarusteita muun muassa armeijan ja poliisin käyttöön. Suojautuminen näkymätöntä virusta vastaan laittoi yrityksen tuotantoa uuteen uskoon.

– Ilmoitin juuri Englantiin, että heidän mellakkasuojatilauksensa viivästyy. Mellakkasuojien valmistus on nyt toissijaista, Nurmi toteaa.

Suojavisiirien valmistukseen on palkattu toistaiseksi neljä uutta työntekijää. Lisärekrytoinneille voi olla tarvetta, sillä myös kaupan ala on kiinnostunut suojavisiireistä.

 

Myyntipäällikkö Nestori Nurmi on kotoisin Rengosta. Hämeen Sanomat on aikaisemmin kertonut Nurmen osallistumisesta Grönlannin mannerjäätikön hiihtäen ylittäneeseen retkikuntaan: Retkikunta hiihti onnistuneesti yli Grönlannin mannerjäätikön – Hylätyllä tutka-asemalla oli Playboy-kuvat seinällä (7.5.2019) HäSa

Päivän lehti

10.8.2020