Kanta-Häme

Menoinfo: Garage-punk ja stoner-rock hivelevät korvia viikonvaihteessa

Suistolla tapahtuu jälleen kuluvalla viikolla. Perjantaina 16.8 Suiston lauteilla nähdään kaksi kahden miehen bändiä samana iltana. Luvassa on kovaa garage-punk-blues-mättöä koko rahan edestä, kun Black Magic Six ja Java Skull (DK) pääsevät irti kello 23.
 
Tanskalainen Java Skull on perustettu 2012 The Untamed-yhtyeen raunioille. The Untamed ehti nauhoittaa kolme levyä ruotsalaiselle Hepcat Recordsille ja kiersi säännöllisesti Eurooppaa – käyden myös Suomessa kahteen otteeseen muutama vuosi sitten. Muiden muassa edesmenneessä Jetsons-yhtyeessä vaikuttanut laulaja-kitaristi Mark ja rumpali Jacob ovat jalostaneet ja yksinkertaistaneet sanomaansa edellisestä yhteisestä bändistään. Nyt musiikki on arkaanista bluesiin ja garagerockin riemujuhlaa.
 
Illan kotimaisena vahvistuksena kuullaan ja nähdään helsikiläinen garagepunkblues-yhtye Black Magic Six, joka on reilun kuuden vuoden aikana ehtinyt soittaa miltei 400 keikkaa yli kahdessakymmenessä maassa. Kolme levyä julkaissut yhtye on niittänyt mainetta tulisilla keikoillaan – ja ajoittaisella lavasekoilullaan. Bändi on paraikaa viimeistelemässä marraskuussa ilmestyvää uutta mini-LP:tä Halfway to Hell, josta tullaan kuulemaan muutama ennakkopala myös Suisto Klubilla.
 
Pekko Käppi ja jouhikko
 
Lauantaina 17.8. puolestaan Pekko Käppi yhdistää jouhikollaan kansanmusiikin, psykedelian ja stoner-rockin. Muinaisen karjalaisen jousisoittimen omintakeisen musiikkinsa välineeksi valinnut Käppi on tunnettu myös ulkomailla, eikä ilman syytä. Livemeno alkaa kello 23.
 
Suiston Kicker-liiga käynnistyy syksyllä. Kicker, eli pöytäfutis tai kikkeri on pöytäpeli, jota voi pelata joko kaksin- tai nelinpelinä. Kahvoista kääntelemällä yritetään saada pallo vastustajan maaliin. Helpommin sanottu kuin tehty. Jo nyt on mahdollista kokeilla ja harjoitella tulevaa ”liigaa” varten. Peleistä tarkemmin nettisivuilla ja facebookissa.
 
Pitkän kesän lopulla aletaan tähyillä jo eteenpäin kohti syksyä. Tulossa ovat muiden muassa 21.9. Erja Lyytinen Band, Robbie Hill & Blue 62´s, 28.9. Herra Ylppö & Ihmiset, 26.10. Turmion Kätilöt ja 30.11. Von Herzen Brothers.
 
Suistoklubi on sunnuntait vielä elokuun ajan kiinni. Toisin sanoen, myös leffaklubi antaa vielä odottaa itseään.
 

Päivän lehti

1.6.2020