Kanta-Häme

Menoinfo: Spotlight-kykykilpailun iltana palkitaan voittaja sekä kulttuuristipendiaatti

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin ulkolavalle nousee Hämeenlinnan Taiteiden yönä 30.8. joukko nuoria taitajia. Tyylilajeiltaan esitykset ovat hyvin erilaisia ja kilpailun tuomaristo on ilmoittautuneeseen osallistujakaartiin kovin tyytyväinen. Tuomareina toimii nelihenkinen nuorista koottu raati, joilla on itsellään takana vuosia taide- ja kulttuuripainotteisten harrasteiden parissa. Pelkästään voittajan julkistamisen sijaan tuomaristo lupaa antaa esityksistä myös palautetta esiintyjille.
 
– Meitä kiinnostavat teknisten taitojen lisäksi esimerkiksi esityksen omaperäisyys sekä lavaesiintyminen, kertovat kilpailun tuomariston jäsenet Kuisma Keskinen, Marikki Puhtila, Iida Vuorinen sekä Kanerva Keskinen. Illan päätteeksi kaksi tuomariston jäsentä ottaa itsekin lavan haltuun ja esittää huikean tulitaideshow’n.
 
Lavalla nähdään myös vähän toisenlainen nuori kulttuurin ja taiteen osaaja. Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX jakaa nimittäin ensimmäisen kerran nuorisokulttuuristipendin. Stipendi myönnetään nuorelle, joka toiminnallaan innostaa ja kannustaa muita nuoria kulttuuritoimintaan ja on osaltaan rikastuttanut kotikaupunkinsa kulttuuritarjontaa. Stipendillä ARX haluaa jatkossakin kannustaa nuoria tekijöitä tuottamaan itse kulttuuritapahtumia omassa ympäristössään.
 
Nuorten kykykilpailu Spotlight osana Hämeenlinnan Taiteiden yötä 30.8. Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXissa klo 21 alkaen. Tapahtuma on ikärajaton ja päihteetön. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
 

Päivän lehti

5.6.2020