Kanta-Häme

Merkkiliikkeet tekevät yhdessä historiaa

Hämeenlinnan autokauppiaat puuhaavat Hämeenlinnaan yhteistä autotapahtumaa, joka pidetään 24. huhtikuuta Kaivoparkin kannella moottoritien katteella.

Mukana on 8 liikettä, 22 merkkiä ja yhteensä lähes 60 eri mallia.

– Ideana on, että merkkiliike-edustajat esittelevät kevään uusia tulevia tuulahduksia avoimen taivaan alla. Hämeenlinnalaiset voivat yhdellä pyörähdyksellä nähdä otoksen laajasta merkkikirjosta. Tällaista ei ole ennen Hämeenlinnassa pidetty, tapahtuma on ainutlaatuinen, Autokeskuksen autotalonjohtaja Mika Heikinheimo, Auto-Ilveksen toimitusjohtaja Pertti Liuksiala, Autotalo Laakkosen autotalonjohtaja Jyrki Häggman ja Hämeen Tehoauton toimitusjohtaja Jukka Aalto sanovat.

Edellä mainittujen liikkeiden lisäksi tapahtumassa ovat mukana Delta Auto, LänsiAuto, Nelipyörä ja Vaunula.

– Näytteille tuodaan viimeisimpiä malleja ja merkkien uutuudet. Joukossa on jokaiselle jotakin, ei tarvitse lähteä kauemmaksi autokaupoille.

Hyvä aika ostaa

Autokauppiaat pitävät Kaivoparkin kantta oivallisena paikkana autojen esittelylle. Samalla he uskovat pysäköintitalon tulevan ihmisille entistä tutummaksi. Koko parkkitilaa ei oteta näyttelykäyttöön, vaan ruutuihin mahtuu myös kävijöiden ajoneuvoja.

Tapahtuma on tällä ensimmäisellä kerralla kokeilu, ja jos se onnistuu, mikään ei estä tekemästä siitä perinnettä kaupunkiin – ehkä jopa entistä laajempana. Mitään tivolia näyttelypäivästä ei kuitenkaan haluta, vaan pääosassa ovat autot ja aito kiinnostus niihin.

– Haluamme paljon ihmisiä paikan päälle. Jalkaudumme asiakkaiden luo ja kuuntelemme, mitä he toivovat ja miten kokevat tapahtuman, kauppiaat sanovat.

Tapahtumaperjantain aikana autoja ei anneta koeajoon, vaan päivä on tarkoitettu ainoastaan päällisin puolin tutustumiseen. Ajokokeilut ja mahdolliset kaupat voi tehdä liikkeessä vaikkapa seuraavana päivänä lauantaina.

– Tuomme vähän viritystä ja värinöitä siihen suuntaan, että kevät on autonvaihdon aikaa. Nyt on todella hyvä aika ostaa auto, sillä veromuutoksiakaan ei ole nyt tulossa. Muutokset eivät sitä paitsi vaikuta välirahaan, se kannattaa aina muistaa, kauppiaat huomauttavat.

Nouseva suunta kaupassa

Aurinko ja lämpö ovat piristyttäneet liikehdintää autoliikkeissä jo viikkojen ajan.

– Voidaan sanoa, että kevät on alkanut autokaupassa. Liikenne kasvaa, hiekkoja kerätään pois ja ihmiset ovat iloisia. Kevät selvästi aktivoi ja tuo hyvää mieltä.

Mutu-tuntumalle on faktapohjaakin, sillä tilastojen mukaan autokauppoja on tehty kappalemääräisesti nyt enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan ja tilauskannassa ollaan edellä vuoden takaista. Niin sanottu kaupan päättämistilasto kertoo, että kasvua on tullut yhden prosentin verran.

– Nyt näyttää myötäistä, kauppiaat iloitsevat.

Lea Karmala

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic