Kanta-Häme Hattula

Merven raiteen korjaus alkaa ensi viikolla

Kahden kilometrin teollisuusraide on jatkossa tärkeä lastauspaikka.

Merven teollisuusraiteen korjaukseen Hattulassa on varattu kolme miljoonaa euroa. Remontti alkaa ensi viikolla ja töiden on määrä valmistua lokakuussa.

Väyläviraston projektipäällikkö Mikko Heiskanen varoittaa radalla kulkevista koneista, jotka kuljettavat remontissa tarvittavia välineitä.

– Teemme remonttia nyt kiireaikataululla sillä kohta on talvi ja korjaaminen voi säiden takia viivästyä. Toivottavasti alueella liikkuvat ovat nyt valppaita, Heiskanen sanoo.

Kaksi tasoristeystä poistetaan

Urakassa raiteen päällysrakenne uusitaan, tasoristeysten näkemiä parannetaan, kaksi tasoristeystä poistetaan ja muut tasoristeykset parannetaan. Tasoristeyksissä tehtävien töiden aikana liikennettä joudutaan rajoittamaan.

Raideyhteys rakennettiin vuonna 2012 silloisen Onnisen, nykyisen Feonin käyttöön. Pääasiassa raidetta on käyttänyt Panssariprikaati raskaan kaluston lastaamiseen.

Heiskanen korostaa, että valtion on varauduttava tulevaisuuden varalle. Kuormaukseen tarvitaan tilaa, jos esimerkiksi moottoritietä tai rataa joudutaan korjaamaan.

– Raide oli aikaisemmin Hattulan kunnan, mutta se tuli Väylävirastolle kesällä. Teollisuusraiteen merkitys on tärkeä nimenomaan lastauksessa. Vastaavalle alueelle on matkaa useita kymmeniä kilometrejä, Heiskanen sanoo. HäSa

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic