Kanta-Häme

Mervessä keskitytään tiestön suunnitteluun

Hattulan Merven yritysalueen kehittämistyössä keskitytään tänä vuonna alueen tiestön yleissuunnitelman ja sen jälkeen tiesuunnitelman laatimiseen.

Kunnanhallituksen pyynnöstä hanketta on aikataulutettu tarkemmin kuin aiemmassa alueen kehittämissuunnitelmassa oli tehty. Hattulan tekninen johtaja Janne Teeriaho kertoo, että hanke on nytkähtänyt eteenpäin, sillä ohjausryhmään on tulossa myös Uudenmaan ely-keskuksen edustus.

Kunta ja esimerkiksi Hattulan Yrittäjät pitävät oman eritasoliittymän saamista moottoritieltä Merveen edellytyksenä alueen kehittämiselle. Kunta on esittänyt monia vaihtoehtoisia paikkoja liittymälle, mutta ely-keskus ei ole kelpuuttanut niistä yhtäkään. Nyt yhteinen sävel saattaa olla löytymässä.

– Tarkoitus on kilpailuttaa suunnittelu aivan lähiaikoina. Tiestön yleissuunnitelman pitäisi valmistua tämän vuoden puolella ja sen jälkeen myös osayleiskaava saadaan niiltä osin valtuuston hyväksyttäväksi, Teeriaho kertoo.

Tarkoitus on, että yksityiskohtainen tiesuunnitelma saadaan hyväksymismenettelyyn ensi vuoden aikana. Sen hyväksyy liikennevirasto Uudenmaan ely-keskuksen esityksestä ja menettely vie aikaa puolesta vuodesta vuoteen.

Merven yritysalueelle tavoitellaan muun muassa raakapuuterminaalia ja bioenergiakeskusta. HÄSA

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic