Kanta-Häme

Mervi-hirvi nauttii löhöilystä Markun vierellä

Mervi-hirvi ja Markku Harju viettävät heinäkuun lämpimiä päiviä lokoisasti, vieretysten löhöillen.

Mervi muutti Harjun villieläinhoitolaan Mustasaaren Raippaluotoon Pohjanmaalle runsas vuosi sitten Seinäjoelta. Siitä lähtien kaksikko on ollut erottamaton. 

Löytöhetkellä pariviikkoinen hirvenvasa harhaili yksin metsässä. Emoa ei näkynyt mailla halmeilla. Luultavasti se oli hiljattain kuollut.

Vasa vietiin nopeasti turvaan villieläinhoitolaan, jossa on hoidettu kuntoon kaikenkarvaisia luonnonvaraisia eläimiä merikotkista siileihin ja saukkoihin.

Tuttipulloruokinnassa pikkuvasa pulskistui nopeasti hirven mittoihin. Tiettävästi se on menettänyt ruokahalunsa vain kerran elämässään: sinä päivänä, kun Harju hävisi näköpiiristä Linnan juhliin.

Nyt Mervi elää huoletonta aikuisen hirven elämää sille rakennetussa isossa, luonnonmukaisessa aitauksessa ja poseeraa Raippaluodossa silloin tällöin pistäytyvälle mediaväelle. Muuttoa Ähtärin eläinpuistoon harkittiin, mutta aikeet hylättiin hirvelle turhan stressaavina. Luontoon Merviä ei palauteta, koska se olisi hoitajaansa leimautuneelle eläimelle liian rankkaa ja vaarallista.

Loppuelämänsä Mervi saa olla siellä, missä se kokee olonsa turvalliseksi: ihmisystävänsä luona. LM-HäSa

Eetu Sillanpää, kuva
Johanna Jurkka, teksti