Kanta-Häme

Mervi Käki uuden elinkeinokonsernin johtoon

Kehittämiskeskus Oy Hämeen toimitusjohtaja Mervi Käki on valittu Hämeenlinnan kaupungin uuden elinkeinokonsernin toimitusjohtajaksi. Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti valinnasta kokouksessaan maanantaina, mutta asiasta tiedotettiin vasta tiistaina.

Valinta tehtiin ennakkosuostumusasiana ilman hakumenettelyä kolmen nykyisen elinkeinoyhtiön toimitusjohtajan joukosta. Käen lisäksi ehdolla olivat Mikko Koivulehto Innoparkista ja Harri Laine Linnan Kiinteistökehityksestä.

Vuoden 2014 alussa aloittava uusi elinkeinokonserni korvaa Kehittämiskeskus Oy Hämeen, Linnan Kiinteistökehitys Oy:n ja Teknologiakeskus Innopark Oy:n. Kaikki kolme ovat kaupungin strategisia tytäryhtiötä, joilla on elinkeinotoimintaan liittyviä tehtäviä.

Jatkossa niiden tilalla on yksi elinkeinokonserni, jonka emoyhtiö vastaa kaikista kehitystoiminnoista ja tytäryhtiöön keskitetään konsernin kiinteistöyhtiöt, huoneisto-osakkeet ja kiinteistöt.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston päätös ei ollut yksimielinen. Jaoston varapuheenjohtaja Lulu Riikonen (ps.) ehdotti Hannu Kärpäsen (kesk.) kannattamana paikan pistämistä yleiseen hakuun, mutta kaikki muut neljä jäsentä olivat Käen valinnan kannalla.

Jaoston puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) perustelee Käen valintaa muun muassa konsernin perustamiskiireillä ja pysyvyydellä.

– Päädyimme tähän, jotta saadaan prosessi menemään aikataulussa eteenpäin ja estetään aivovuoto ulos. Kun meillä oli vetäjäksi useita erinomaisen hyviä ehdokkaita, halusimme viedä asian päätökseen jo nyt, Vekka sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020