Kanta-Häme

Metallica-majapaikkoja on vielä vapaana, vaikka Hämeenlinnan keskustan hotellihuoneita ei

Ensi kesän Metallica-keikka näkyy jo nyt Hämeenlinnan keskustan majoitustarjonnassa.
Lepaan matkailun yrittäjä Sanna Grön petaa majapaikkaa yrityksen rantahuvilassa. Matka Kantolasta Lepaalle on noin 20 kilometriä.

Kaikki Hämeenlinnan keskustan hotellit on varattu loppuun Kantolan keikan jälkeiseksi yöksi, kun yhdysvaltalaista Metallicaa on tulossa katsomaan yli 50 000 konserttivierasta.

Yösijoja kuitenkin vielä on tarjolla, kunhan niitä jaksaa lähiseuduilta etsiä. Esimerkiksi Lepaalta löytyy paitsi Lepaan Matkailun rantahuvilan puolikas 5–8 vieraalle, myös 48 petipaikkaa hostelmajoituksessa.

– Ihmiset eivät tiedä lähiseudun majoitusmahdollisuuksista, sillä aiempinakin vuosina on puhuttu vain, että yöpymispaikat on myyty loppuun, Lepaan Matkailun toimitusjohtaja Sanna Grön toteaa.

Hostelmajoitus on Hämeen ammattikorkeakoulun rivitalo, jossa on 24 kahden hengen huonetta. Majapaikkaa on markkinoitu verkossa booking.comissa.

Verkossa toimivan Airbnb-vuokraussivuston perusteella Metallican Kantolan ajankohdan ajaksi Hattulassa ja Janakkalassa on tarjolla noin 190 kohdetta.

Hämeenlinnassa Hattelmalantien varressa Punaportti Guest Housessa on jäljellä kymmenkunta kahden hengen huonetta.

Palveluvastaava Pirkko Mykkänen arvioi, että Punaportin majoitus myydään loppuun vielä tämän vuoden puolella. Punaportin noin 70 vuodepaikkaa olivat täynnä Guns N’ Roses -konsertin väkeä kesällä 2017.

– Janakkalassa Kiipulan Guest Housessa taas on vapaana noin 50 huonetta. Jos nekin menevät, Kiipulassa hyödynnetään väliaikaismajoitusta opiskelija-asunnoissa. Bussikuljetukset Kiipulasta Kantolaan tosin eivät ole vielä täysin lukkoon lyötyjä, Mykkänen kertoo.

Hämeenlinnan keskustan hotelleista Emilia varattiin ensimmäisenä loppuun.

– Kaikki 41 huonetta myytiin jo viime vuonna tuolle ajankohdalle, hotellivirkailija Sahra Sattari kertoo.

Huoneet varasi tapahtumajärjestäjä Live Nation.

Scandic Aulangon 244 huonetta varattiin parissa päivässä Metallican keikkapäivän julkaisusta.

Vanajanlinnassa on jäljellä noin kaksi kolmasosaa noin 200 vuodepaikasta. Tosin Vanajanlinnassa ei myydä yhden yön majoitusta.

– Myymme kahden vuorokauden minilomia. Guns N’ Rosesin keikalla huoneet myytiin loppuun. Silloin bändin teema näkyi muun muassa ruokailuissa ja golftarjonnassa, myyntiryhmän esimies Anna Räntilä kertoo.

Turenkiin vuonna 1968 Meskun avanneen Einari Poluksen mukaan yöpymiskyselyitä on hotellista kyselty Metallican keikkaa silmällä pitäen, mutta vielä niitä ei ole voitu luvata.

– Meillä on tilaa 20 hengelle, mutta yleensä ne on varattuna keikkatyöläisille viikoksi kerrallaan. Harvemmin meillä on yhden yön ihmisiä, Polus sanoo.

Meskun laajennuksen remonttiaikataulu ei ole vielä täysin selvillä. Eikä se, meneekö remontti päällekkäin Metallican keikan kanssa. Sen sijaan Hotelli Mesku Forssan (entinen Rantasipi) remontti on parhaillaan käynnissä.

– Kesään mennessä siellä on ainakin 50 huonetta valmiina, Polus arvioi. HäSa

Päivän lehti

3.8.2020