Kanta-Häme

Metallica-päivänä Hämeenlinnassa tapahtuu myös torilla – Mukana menossa jopa Mielensäpahoittaja

Konserttipäivänä kaupunkiin saadaan useita erikoispalveluita.
Lakana ripustettiin Raatihuoneen seinälle jo vuonna 2016. Perinne saa jatkoa todennäköisesti tänäkin vuonna. Kuva: Pekka Rautiainen
Lakana ripustettiin Raatihuoneen seinälle jo vuonna 2016. Perinne saa jatkoa todennäköisesti tänäkin vuonna. Kuva: Pekka Rautiainen

Etenkin yrittäjiä on kannustettu tarjoamaan erilaisia palveluja 16. heinäkuuta, kun Metallica ja 55 000 vierasta saapuvat vilkastuttamaan kaupunkia.

– Yrittäjät ovat saaneet itse ideoida, miten ovat tapahtumassa esillä, yrityskehittäjä Ville Viholainen Linnan Kehityksestä kertoo.

 

Konserttipäivänä kaupunkiin saadaankin useita erilaisia erikoispalveluita, jotka liittyvät ravintola- ja majoituspalveluihin, Viholainen kertoo.

Yksi niistä on Verkatehtaalle perustettava pop up -ravintola Beer Park, joka toimii konserttipäivänä ruoka- ja juoma-alueena sekä pysäkointipaikkana.

– Verkatehtaalla ei Metallica-päivänä ole muita erikoisuuksia, tuotantosuunnittelija Juha Rouhikoski kertoo.

 

Torilla tullaan näkemään päivän aikana monipuolista ohjelmaa, väläyttää Linnan Kehityksen tapahtumapalveluiden asiantuntija Juuso Nieminen.

Nieminen paljastaa, että syksyllä Hämeenlinnassa järjestettävä Mielensäpahoittaja festivaali on huomioitu torin ohjelman suunnittelussa.

– Mielensäpahoittaja-ohjelmaa on torilla ainakin aamusta iltapäivään, Nieminen kertoo.

 

Lisäksi torilla nähdään livemusiikkia ja muuta ohjelmaa Mielensäpahoittaja-teeman ulkopuolelta.

Metallica-lakanakin laskeutuu todennäköisesti Raatihuoneen seinustalle, vaikka Nieminen sitä ei vahvistakaan.

– Meillä on vielä suunnitteilla jotakin torille, mutta kaikkea en viitsi paljastaa, Nieminen kertoo. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020