Kanta-Häme Hämeenlinna

Metallica elävöittää ravintolatoimintaa – keskustassa juhlat jatkuvat aamuyöhön

Arkistokuva.

Kantolan Metallica-konsertti tulee vilkastuttamaan ravintolatoimintaa Hämeenlinnassa.

Kantolaan aukeavien pop up -ravintoloiden lisäksi myös kaupungin keskustan ravintolat ja yökerhot ovat varautuneet jättikonserttiin.

 

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Samuel Haatajan mukaan anniskeluoikeuksia on haettu kahteen pop up -ravintolaan, jotka tulevat sijaitsemaan Luukkaankadulla Kantolassa.

Kaikkien pop up -ruokaravintoloiden määrää on vaikea arvioida, sillä niihin ei tarvitse hakea lupia tai tehdä ilmoitusta elintarvikevalvontaan, jos kyse ei ole alkoholimyynnistä.

Lupa tarvitsee hankkia kuitenkin maan tai kiinteistön omistajalta.

– Kaupungille on tullut jonkin verran asiasta kyselyitä, mutta tarkkaa määrää en osaa kertoa, kertoo terveystarkastaja Pirjo Suominen.

 

Pop up -ravintoloiden lisäksi myös jo olemassa olevilla ravintoloilla on mahdollisuus laajentaa toimintaansa.

Hämeenlinnan torin Torikahvila Cafe Linnan viereen on tulossa erillinen pieni alue anniskelua varten ja ravintola Amarillon terassille on tulossa laajennus.

Myös ravintoloiden aukioloaikoja on mahdollista pidentää luvalla. Haatajan mukaan Amarillon terassialueella on jatkoaika kello neljään aamuyöhön saakka.

Lisäksi keskustan yökerhoilla on aikaisemmin haetulla jatkoaikailmoituksella oikeus anniskella aamuneljään saakka. Juomat tulee tässä tapauksessa kerätä viideltä pois.

– Sitä en osaa sanoa käyttävätkö yökerhot tätä mahdollisuutta, Haataja kertoo.

 

Keskimääräinen käsittelyaika määräaikaiselle anniskeluluvalle on yksi kuukausi.

Määräaikaisia lupia myönnetään esimerkiksi pop up -ravintoloille, jotka toimivat lyhyen aikaa.

– Käsittelyaika on pitkä sillä tarkastamme yrityksen ja yrittäjän taustat ennen lupapäätöstä, Haataja kertoo.

Yrittäjien, joilla on jo anniskeluoikeus, tulee ilmoittaa päätöksestä anniskella erillisellä alueella kolme päivää ennen. Ilmoitus ja anniskelulupahakemus tehdään kummatkin aluehallintovirastolle.

– Torikahvilalla ei ole a-oikeuksia, mutta Hämeenlinnan tori on jo hyväksytty pysyvä anniskelualue, joten torikahvilan laajennuksessa riitti myös ilmoitus, Haataja kertoo. HÄSA