fbpx
Kanta-Häme

Metallican basistilla kipeitä muistoja Hämeenlinnasta – sai Giants of Rockissa pullosta päähän

Rob Trujillo esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa ja Hämeenlinnassa vuonna 1989.
Suicidal Tendenciensin kiertuehenkilökunta esitti kansainvälisiä käsimerkkejä pullon heittäjälle. Kuvakaappaus Youtubesta.

Ensi kesänä Hämeenlinnassa Kantolan tapahtumapuistossa esiintyvän Metallican nykyisellä basistilla Rob Trujillolla on jo ennestään kokemusta hämeenlinnalaisesta vieraanvaraisuudesta.

Suicidal Tendencies -yhtyeessä soittanut Trujillo esiintyi 1989 Ahveniston moottoriradalla järjestetyssä Giants of Rockissa, kun lavalle lensi lasipullo, joka kolahti basistia päähän. Trujillo on aiemmin muistellut kiehahtaneensa saamastaan vastaanotosta ja “halunneensa tapella kaikkien kanssa”.

– Yleisössä oli 20 000 ihmistä, joten se ei onnistunut, Trujillo muisteli MTV:n haastattelussa.

 

Keikasta löytyy videotallenne, josta päätellen lasipulloisku sai myös yhtyeen teknikot ja roudarit käymään kuumana.

Kansojen välistä kanssakäymistä käytiin lavalta yleisöön päin osoittelemalla epäiltyä syyllistä sormella ja tekemällä paljonpuhuvia kurkunkatkomiseleitä.

Siitä ei ole tietoa, jäikö Trujillolle ensimmäisestä Suomen visiitistä muistoksi arpea, mutta julkisuudessa olleiden tietojen mukaan pullon heittäjä sai yhtyeen roudareilta “isän kädestä”. Välikohtauksen nähneiden muisteloiden ja sosiaalisen median perimätiedon mukaan saattoi käydä niin onnettomasti, että konsertin järjestysmiehet tai yhtyeen turvahenkilöstö olisi kurittanut pullon heittämiseen täysin syytöntä yleisön edustajaa.

Paikalla konsertissa ollut Hämeen Sanomien entinen valokuvaaja muisteli vieläpä, ettei lavalle heitetty esine ollut pullo vaan tölkki.

 

Niin tai näin, Youtubesta löytyvästä suttuisesta videosta päätellen kolaus ei vaikuttanut ammattimiehen työhön, vaan bassotaiteilija kuritti soitintaan pää siteeseen käärittynä tavanomaisen aggressiivisesti.

Trujillon soittotaitoihin kolhulla ei ollut merkitystä pidemmälläkään aikajänteellä, sillä Trujillo on soittanut maailman suosituimpiin yhtyeisiin kuuluvassa Metallicassa jo vuodesta 2003.

Tapahtumasta tulee ensi kesän Metallica-keikan aikoihin kuluneeksi tasan 30 vuotta. Sittemmin Trujillo on kertonut antaneensa Suomelle ja Hämeenlinnalle anteeksi. HäSa

Lue myös: Kyllä, Metallica tulee Hämeenlinnaan!

 

Videolla Suicidal Tendencies Giant of Rockissa 1989. Jos video ei näy, voit siirtyä katsomaan sen tästä linkistä.

 

Juttuun päivitetty pullonheiton jälkeinen välikohtaus 24.9. klo 16:13.

Menot