Kanta-Häme

Metritiski-areena toistaiseksi käyttökiellossa - Kantavissa rakenteissa havaittu puutteita

Hallin teräsrakenteiden kantavuudessa ja lujuuksissa havaittu puutteita. Korjaustyöt edessä. Talvikauden aloitus voi viivästyä.
Metritiskiareena eli Rinkelinmäen Ritarihallin kyljessä sijaitseva harjoitushalli remontoitiin vuonna 2008 ison jäähallin remontin yhteydessä. Se sai tuollon muun muassa uuden katsomon ja uusitut pukuhuoneet. Kuva: Juhani Salo
Metritiskiareena eli Rinkelinmäen Ritarihallin kyljessä sijaitseva harjoitushalli remontoitiin vuonna 2008 ison jäähallin remontin yhteydessä. Se sai tuollon muun muassa uuden katsomon ja uusitut pukuhuoneet. Kuva: Juhani Salo

Hämeenlinnan Ritari-areenan kupeessa sijaitseva harjoitushalli Metritiski-areena on asetettu turvallisuussyistä käyttökieltoon. Syynä ovat hallin teräsrakenteiden kantavuudessa ja lujuuksissa on havaitut puutteet, jotka tulee korjata ennen talvikauden alkua.

Ne tulivat ilmi Hämeenlinnan Jäähalli oy:n kevään aikana halleissaan teettämissä runkorakenteiden rakennetarkastuksissa. Tarvittavat korjaukset pyritään tekemään kesätauon aikana, mutta voivat siirtää kauden aloittamista myöhempään syksyyn.

– Onneksi puutteet havaittiin nyt yhtiön teettämässä tarkastuksessa. Käyttäjien turvallisuus on ensisijainen lähtökohta ja siksi hallin käyttö halutaan kieltää nyt kokonaan, ennen tukirakenteiden vahvistuskorjausten valmistumista, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Hallin talvikausi on tältä erää jo ohi ja jääkin on sulatettu. Muun muassa HPK:n kiekkonaiset ovat harjoitelleet ja pelanneet hallissa otteluitaan.

 

Teräsrakenteiden vahvistuksen urakka kilpailutetaan KVR-urakkana, jossa urakoitsija vastaa myös korjauksiin liittyvästä rakennesuunnittelusta. Kun urakoitsija saadaan valittua, saadaan tarkempi tieto korjausten aikataulusta.

Normaalisti Metritiski-areenan talvikausi käynnistyy elo-syyskuun vaihteessa. Korjausurakan aikataulu voi kuitenkin tulevana kesänä siirtää hallin käyttöönottoa myöhemmäksi.

– Pidän epätodennäköisenä, että hallissa luisteltaisiin vielä syyskuun alussa. Tämä tietysti vaikeuttaa juuri syyskuussa käynnistyvien jääkiekkosarjojen kotiotteluiden sijoittelua ja kaikkien Metritiski-areenaa käyttävien harjoittelua, pahoittelee Pöyhiä.

– Uskon kuitenkin kaikkien ymmärtävän, että mitään riskiä käyttäjien turvallisuuden osalta emme voi ottaa, hän jatkaa.

Korjausurakka kilpailutetaan mahdollisimman nopeasti. Halliyhtiö tiedottaa tarkemmasta korjausaikataulusta ja urakan kustannuksista lisää myöhemmin. HäSa

Päivän lehti

25.2.2020