Kanta-Häme

Metsäkoulu ehkä matkailukäyttöön

Liesjärven metsäopistolla on uusi omistaja. Forssalaisyrittäjä Heikki Tapani on ostanut Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen kuntayhtymältä jo 4,5 vuotta myynnissä olleen kiinteistön. Opetus koulussa päättyi vuonna 2010.

Tapani on ideoinut sijoittavansa kiinteistöön luontomatkailuun liittyvää yritystoimintaa. Ensimmäisessä vaiheessa Tapani tulee vuokraamaan 8,7 hehtaarin suuruisella alueella sijaitsevat rivitaloasunnot. Kiinteistön hinta oli 120 500 euroa.

Tuhansia neliöitä ja 200 metriä rantaa

Kiinteistöön kuuluu 200 metriä Liesjärven rantaa, jossa rasitteena on kunnan vuokraamalla maalla vedenottamo ja -puhdistamo.

Heikki Tapani sanoo kiinteistön omistajanvaihdoksen sopivan ajallisesti hyvin yhteen, koska hän on juuri täyttänyt 50 vuotta.

– Tuli ostettua 50-vuotislahjaksi koulu, kun oma opiskelu Forssan ammattikoulussa maatalouskoneiden korjauslinjalla jäi nuoruudessa 1980-luvulla yhteen päivään, hän kiteyttää.

Tapani ei tule siirtämään Forssassa 10-tien varrella sijaitsevan metsä- ja maatalouskoneiden korjaukseen ja myyntiin keskittyneen Järvenpään Konepajan toimintaa Liesjärvelle vaan Liesjärven kiinteistöä tullaan kehittämään omana kokonaisuutena.

Uusi omistaja kiittää entisen metsäkoulun 1960-luvun alussa valmistuneen kolmikerroksien päärakennuksen olevan todella hyvin rakennettu. Tilaa rakennuksessa on lähes 3 300 neliömetriä.

Lisäksi rivitalossa ja kahdessa kurssiasuntolassa on asuinneliöitä noin 1200 neliömetriä. Alueella on myös useita halli- ja varastotiloja. (HäSa)