Kanta-Häme

Metsänkylän navetan tienoo täyttyi joulutunnelmasta – markkinoiden kaikki 80 paikkaa varattiin jo lokakuussa

Kuvat: Tomi Vesaharju

Metsänkylän navetan miljööstä haettiin sunnuntaina joulutunnelmaa. Turengissa asuvat Peltoset lähtivät monen muun markkinakävijän tapaan Pekolaan tunnelmoimaan, ilman paineita ostosten teosta.

– Joulumarkkinoista on tullut meidän perheessä jo perinne. Olemme tainneet käydä täällä joka vuosi, Marjanne Peltonen kertoi.

Alkuiltapäivästä kotiin viemisiksi oli löytynyt harmaa tonttu. 6-vuotias Tino sai auttaa äitiä valitsemaan sopivan joulukoristeen.

– Odotan jo vähän joulua, Tino myönsi ja kertoi, että sisarukset saivat laatia viikonloppuna joululahjatoivelistat.

Kahvila Leivintuvan joulumarkkinat järjestettiin sunnuntaina 12:nnen kerran. Yrittäjä Pia Kuurma on onnellinen, kun markkinat ovat vakiinnuttaneet paikkansa paikallisessa joulun odotuksessa.

Tapahtuman tarkkaa kävijämäärää ei ole laskettu, mutta Kuurma kertoo, että pellolle parkkeeratuista autoista on aiempina vuosina pidetty kirjaa.

– Autoja on saapunut paikalle aina useampia satoja, hän iloitsi.

– Tähän vuodenaikaan saadaan aina viimehetkille asti jännittää, sataako taivaalta räntää vai mitä. Nyt on aivan mieletön keli ja sopivasti lunta.

Markkinat ovat suositut myös myyjien keskuudessa. Näytteilleasettajien määrä rajattiin viime vuonna 80 myyjään, jotta kaikki mahtuvat kahvilan ympärille. Tänä vuonna kaikki pöytä- ja telttapaikat varattiin jo lokakuussa.

– Osa jäi jonopaikoille.

Yrittäjä selittää suosiota erityisellä tunnelmalla.

– Uskon, että sekä minulla että myyjillä on sellainen olo, että rakennamme markkinat yhdessä. Se luo ihan spesiaalitunnelman.

Joulumarkkinoiden lisäksi Metsänkylän navetan ympäristössä järjestetään keväisin pääsiäismarkkinat. Palmusunnuntain markkinat saivat alkunsa vuonna 2012 joulumarkkinoiden myyjien toiveesta. HäSa