Kanta-Häme

Metsäliitto lomauttaa Rengossa

Metsäliitto-konserniin kuuluva Metsä Wood suunnittelee Rengon ja Vilppulan sahojen koko henkilön lomauttamista. Työntekijät aiotaan lomauttaa kolmeksi viikoksi marraskuun loppuun mennessä.

Metsä Wood on käynnistänyt henkilöstön kanssa yt-neuvottelut lomautuksista. Neuvottelujen odotetaan päättyvän elokuun aikana.

Markkinoilla on yhtiön mukaan ylitarjontaa sahatavarasta. Hintakilpailu on johtanut suomalaisen sahatavaran heikkoon hintakehitykseen.

– Vallitsema tilanne on jatkunut useita vuosineljänneksiä, kertoo Metsä Woodin saha- ja jalostustuotteista vastaava johtaja Heikki Söderström.

Rengon ja Vilppulan sahat ovat kuusisahoja. Söderström sanoo, että myös mäntysahatavaran markkinatilanne on ”haastava”. Metsä Woodilla ei ole kuitenkaan toistaiseksi suunnitelmia mäntysahojen tuotannon leikkaamisesta.

Sahojen tuotantoa rajoitetaan säännöllisesti lomautuksilla. Yhtä tavallista ei ole, että suuren sahan koko henkilöstö lomautetaan viikoiksi.

Rengon sahan kapasiteetti on 300 000 kuutiota sahatavaraa vuodessa. Saha työllistää Hämeenlinnan Rengossa noin 80 työntekijää.

Mänttä-Vilppulan Vilppulan saha on koko Suomen suurin saha 460 000 kuution kapasiteetilla. Se työllistää noin 120 työntekijää. HäSa

Päivän lehti

7.4.2020