Kanta-Häme Janakkala

Metsästäjäntutkinto osaksi opetussuunnitelmaa? Janakkalan kunnanhallitukselle esitetään metsästäjäkurssin järjestämistä kerhotoimintana

Arkistokuva.

Janakkalan kunnanhallitukselle esitetään maanantaina metsästäjätutkinnon järjestämistä perusopetuksessa.

Ensisijaisesti metsästäjäkurssia ja siihen liittyviä aiheita voitaisiin tarjota yläkoululaisille ja 5.–6.-luokkalaisille kerhotoiminnan muodossa. Kerhon sisältöjä voidaan räätälöidä yhteistyössä esimerkiksi Riistanhoitoyhdistyksen kanssa oppilaiden ikätaso huomioiden.

Keskustan valtuustoryhmä esitti keväällä nuorille mahdollisuutta kuluttoman metsästäjäntutkinnon suorittamiseen Janakkalassa.

Kerhotoiminnan kustannuksia on mahdollista kattaa saadulla hankerahoituksella, ja suunnittelussa kiinnitetään huomioita mahdollisuuteen tarjota yhteisiä kerhoja eri taajamissa asuville oppilaille.

Sivistystoimen kehittämispäällikkö Elina Taipaluksen valmistelun mukaan olennaisena osana on paikallisten yhteistyökumppaneiden ja toiminnan vetäjien löytyminen samoin kuin nuorten kiinnostuksen herättäminen. Yleensä kerhotoiminnassa ryhmän minimikoko on viisi oppilasta.

Kerättyjen kokemusten perusteella selvitetään myös mahdollisuutta lisätä jatkossa metsästäjäkurssi yläkoulujen valinnaisten aineiden tarjottimelle. Se edellyttää perusopetuksen opetussuunnitelman päivittämistä, ja päivittämisen yhteydessä suunniteltaisiin myös kyseisen kurssin suorittamiseen liittyvät arviointikriteerit. HÄSA

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic