fbpx
Kanta-Häme

Metsissä rymyää satoja reserviläisiä – Panssarijotos 2018 järjestetään viikonloppuna Hattulan ja Hämeenlinnan alueella

Hattulassa ja Hämeenlinnassa järjestettävällä tapahtumalla edistetään reserviläistaitojen säilymistä ja kehittymistä.
Panssarijotos käsittää suunnistusosuuden sekä pakollisia että valinnaisia rastitehtäviä.

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen syysjotos, Panssarijotos 2018, järjestetään 14.–16.9. Hattulan ja Hämeenlinnan alueella.

Tapahtumaan odotetaan kymmeniä partioita, mikä tarkoittaa satoja aktiivisia luonnossa liikkuvia jotoslaisia, kun mukana järjestelyissä on noin 150 vapaaehtoista.

– Kanta-Hämeen yhtenä etuna on erinomainen maantieteellinen sijainti. Uskommekin syysjotoksemme herättävän mielenkiintoa ja sitä kautta keräävän runsaan osanoton, sanoo kilpailunjohtaja Timo Mörsky tiedotteessa.

 

Reserviläisjotoksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää reserviläistaitojen säilymistä ja kehittymistä sekä kohottaa osallistujien fyysistä suorituskykyä ja kenttäkelpoisuutta.

Puolustusvoimat myöntää jotokseen osallistuville asevelvollisille rinnasteisia kertausharjoitusvuorokausia.

– Jotos sopii kaikille täysi-ikäisille luonnossa liikkuville, niin kaveri- kuin työpaikkaporukoille. Jotos käsittää suunnistusosuuden sekä pakollisia että valinnaisia rastitehtäviä. Rasteilla on tehtäviä, jotka liittyvät reserviläistietoihin ja -taitoihin, ammuntaan, suunnistukseen ja kartanlukuun, ensiapu- ja pelastuspalvelutoimintaan, luonnontuntemukseen sekä yleistietoihin, Mörsky kertoo.

 

Tapahtuma koeponnistettiin toukokuun lopussa rastipäällikköpäivänä.

Toinen rastipäällikköpäivä pidettiin elokuun lopulla, jolloin varmistettiin että kaikki on kunnossa syyskuista voimainponnistusta varten.

Jotoksen päävastuullisina järjestäjinä toimivat Etelä-Hämeen reserviupseeri- ja reserviläispiireistä Hämeenlinnan reserviupseerit ja reserviläiset sekä Janakkalan reserviupseerit ja reserviläiset.

Tapahtuman suojelijana toimii Panssariprikaatin komentaja, eversti Kari Nisula.

Menot