Kanta-Häme

Miekkalinnaan kevyt remontti vuodenvaihteen tienoilla

Hämeenlinnan uudessa poliisitalossa Miekkalinnassa tarvitaan vain pieni remontti, jotta sen yhteen kerrokseen voidaan ottaa vuokralaisiksi syyttäjävirasto ja Erillisverkkojen eli valtion suljettujen viestintäpalvelujen tarjoajan työntekijöitä.

Remonttia tarvitaan kulunvalvontaan ja ovien lukitusjärjestelmiin, jotta esimerkiksi syyttäjäviraston asiakkaat eivät pääse poliisin tiloihin.

Poliisihallituksen tekninen johtaja Pirkko Paavola-Häggblom kertoo, että muutostyöt uusissa rakennuksissa ovat aivan tavallisia, sillä rakennusprojektit kestävät pitkään ja tarpeet ehtivät niiden aikana muuttua.

– Poliisihallinnolla on vastaavia hankkeita myös muualla. Tilankäyttöä on tehostettava ja säästöjä saatava. Samaan aikaan tietohallinnon menot kasvavat, kun asioita aletaan enemmän hoitaa mobiililaitteilla, hän sanoo.

Hänen mukaansa asianmukaisesti suunnitellun toimistotilan kevyiden muutostöiden tekeminen on helppoa ja nopeata. Eri asia on, jos pitäisi ruveta siirtelemään väliseiniä, valaisimia ja lämmityspattereita.

Hän ei osaa sanoa tarkkaa aikataulua muutostöille, sillä tiloihin jo asettuneille poliiseille pitää aikaa muuttaa alta pois. Toisaalta vuokralaisilla on paineita päästä muuttamaan mahdollisimman pian.

Valtakunnansyyttäjän viraston hallintoyksikön päällikkö, valtionsyyttäjä Christer Lundström sanoo, että neuvottelut ovat kesken, mutta yhteinen tavoite on toteuttaa hanke mahdollisimman nopeasti.

Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäki kertoo, että pyrkimys on päästä muutostöihin vuoden vaihteen tienoilla. Hänen mukaansa yhtiön noin 300 työntekijästä kymmenisen prosenttia muuttaa Miekkalinnaan.

Näin syyttäjävirastolle jäisi enintään toinen mokoma työpisteitä, ehkä vähän vähemmän.

Muutostöiden kustannuksista kukaan ei vielä halua puhua mitään, mutta summa ei liene suuren suuri. Muutoskustannuksista huolimatta poliisihallinto saa huomattavan vuokratulon. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020