Kanta-Häme

Miekkalinnan miekka valaistaan yleisön pyynnöstä

Poltinaholle keväällä valmistuvan Hämeenlinnan uuden poliisitalon näyttävä tunnusmiekka valaistaan loppuvuoden juhlapäivinä. Ensimmäisen kerran valot syttyvät tänään itsenäisyyspäivänä illan pimentyessä.

Talon seinään asennettu kolmemetrinen alumiinista valmistettu poliisimiekka on valaistu poliisinsinisillä valoilla. Miekan takapuolelle asennetut siniset led-valot luovat pimeän aikaan illuusion seinän edessä ilmassa leijuvasta miekasta.

Valoja toimivuutta kokeiltiin yhden yön ajan marraskuun puolivälissä, kun monen sadan kilon painoinen miekka oli saatu nostettua seinälle.

Poliisitalohankkeesta vastaavan rikosylikonstaapeli Markku Jovion mukaan valoteos sai hyvän vastaanoton ja poiki paljon palautetta. Moni myös harmitteli sitä, ettei ehtinyt nähdä valomiekkaa toiminnassa tuona yhtenä marraskuisena yönä.

– Hyvin moni on kysynyt, että olisiko mahdollista vielä ennen talon valmistumista valaista poliisimiekkaa. Ne jotka valaistun miekan ehtivät nähdä, ovat poikkeuksetta sitä kehuneet ja sana on kiirinyt suusta suuhun, Markku Jovio kertoo.

Pysyvästi miekan valot kytketään päälle ensi keväänä, kun poliisit muuttavat uudelle työpaikalleen. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic