Kanta-Häme

Mielenilmaus Karan koulun puolesta

Karan koulun lakkauttamista vastustava vanhempainyhdistys järjestää tiistaina 20. elokuuta mielenilmauksen ennen Hausjärven kunnanvaltuuston kokousta.

– Haluamme, että lakkautus otetaan pois kunnan säästölistalta. Laskelmat on tehty niin, että kahden opettajan virka lakkaisi, mutta todennäköisesti vain yksi virka lakkaisi, jolloin säästöt pienenevät huomattavasti, sanoo vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Nina Salminen.

Salmisen mukaan kunnan säästöt olisivat kahden, kolmen vuoden sisällä nolla euroa.

– Jos Karan koululaiset (n.30) laitettaisiin Ryttylään, sinne tarvitsisi perustaa väliaikaiset väistötilat ennen kuin uusi koulu olisi valmis. Väistötilat veisivät säästöt kokonaan. Lisäksi oppilaiden kuljetuskustannukset nousisivat vähän.

Osa säästöohjelmaa

Kunnanhallitus päätti viime viikolla esittää valtuustolle, että Karan koulu lakkautettaisiin sittenkin aikaistetusti. Tilasuunnitelmaan on kirjattu, että Karan koulu lopetettaisiin vasta vuonna 2017, kun Ryttylän uuden koulun rakentaminen olisi valmis.

Karan koulun lakkauttaminen liittyy kunnan talouden tasapainottamisohjelmaan. Kunnalla on oltava hyväksytty talouden tasapainottamisohjelma, jotta kunta pystyy hakemaan harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta vuodelle 2013. Kunta teki vuonna 2012 alijäämäisen tilinpäätöksen.

Valtuutettuja lobattu

Vanhempainyhdistys käynnisti puhelinkampanjan, jolla he ovat taivutelleet valtuutettuja puolelleen.

– Olemme toiveikkaita. Mielenilmauksessa aiomme olla sivistyneesti emmekä käy ketään syyttelemään. Toivotamme kunnalle hyviä eväitä päätöksentekoon ja tarjoamme hernesoppaa, Nina Salminen kuvailee mielenilmauksen ilmapiiriä.

Mielenilmaus alkaa kello 15.30 kunnantalon pihalla. Se on vapaa kaikille. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020