fbpx
Kanta-Häme

Mielenkiintoinen ehdokasasettelu sai liittymään Keskustaan

Hiljaista oli kuin huopatossutehtaalla Keskustan Etelä-Hämeen piiritoimistossa, jossa perjantai-iltana alkoi neuvoa-antava jäsenäänestys seuraavasta puheenjohtajasta.

Kun tunti ja vartti oli mennyt, vain kymmenkunta jäsentä oli käynyt antamassa äänensä. Yksi heistä oli Alpo Ranta-Maunus, joka tosin joutui ensin liittymään puolueeseen ja maksamaan jäsenmaksun ennen kuin pääsi äänestämään.

– En ole koskaan ollut minkään puolueen jäsen, mutta nyt on niin mielenkiintoinen ehdokasasettelu äänestyksessä. Tässä on melkoiset vaikutusmahdollisuudet verrattuna tavallisiin vaaleihin, Ranta-Maunus perusteli päätöstään.

Ehdokastaan hän ei paljastanut, mutta jotain voi päätellä hänen mietteistään.

– Pidän puolueen tulevaisuutta tärkeämpänä kuin kunnallisvaalimenestystä, jolla ei ole valtakunnallisesti mitään merkitystä. Väyrysen mukana olo ehdokkaana yllätti, vaikkei sen olisi pitänyt yllättää ketään, hän tokaisee sarkastisesti.

“Puolueella tilapäinen notkahdus”

Alpo Ranta-Maunuksen mielestä Keskusta ei ole yksin kriisissä.

– Kaikki puolueet ovat kriisissä, kun Eurooppa on vaikeuksissa. Se on isompi kuvio, miten tästä mennään eteenpäin.

Keskustan nousuun oppositiopaikan alhosta hän jaksaa uskoa.

– Siihen on hyvät mahdollisuudet. Kansan pitää äänestää toisin kuin ennen. Tässä yritän kantaa oman korteni kekoon.

Vaalitoimitsijoina toimineet Keskustan Hämeenlinnan kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Heikki Koskela ja Rengon paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja Mauri Kuusivaar
a harmittelevat, ettei neuvoa-antava äänestys näytä jäsenistöä juuri kiinnostavan. Puolueen nousuun hekin uskovat vankasti.

– Tilapäinen notkahdus! Niitä on joka puolueella. Kunnallisvaaleja pidän tärkeinä. Ja valtakunnan oppositiopolitiikassa olisi petrattavaa. Välillä voisi viedä asioita myötäsukaan oikeaan suuntaan, Koskela neuvoo.

– Politiikkaa ei saa viedä siihen suuntaan, että kaikki keskitetään, renkolainen Kuusivaara älähtää.

Puheenjohtaja-asetelman he näkevät mielenkiintoisena.

– Uutta verta kaivataan, uusia ajatuksia ja toimintoja. Henkilökohtaisesti en ole lämmennyt Paavon (Väyrynen) suuntaan. Paavon aika on ollut ja mennyt, Kuusivaraa toteaa. (HäSa)

Menot