fbpx
Kanta-Häme

Mielipide: Miten Hämeenlinna aikoo tukea e-urheilua?

E-urheilu ja pelit ovat kiinteä osa vuosittain Helsingissä järjestettävää Assembly-tapahtumaa Kuva: Jani Suhonen

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) kirjoittaa Hämeen Sanomissa: “Kestävästi kehittyvä kaupunki tarvitsee tulevaisuusajattelua ja visiota, näkemystä minne ollaan menossa.” (HäSa 2.1.).

Tuon lauseen rohkaisemana uskaltaudun kirjoittamaan asiasta, josta en oikeastaan tiedä mitään. Lukenut olen kylläkin. Esports, e-urheilu.

Ilta-Sanomien marraskuinen juttu sai minut ajattelemaan Hämeenlinnan tulevaisuutta lajin parissa, lajin, joka kasvattaa suosiotaan nopeasti sekä nuoremman että vanhemman väen joukossa.

Varalan urheiluopisto, Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto ja Tampereen kaupunki ovat aloittamassa esports-yhteistyön urheiluseurojen kanssa.

“Tampereelle suunnitellaan koko kaupunkirakenteen kattavaa toimintamallia tukemaan esportsin nopeaa kasvua. Yhteistyökuvion tarkoitus on lisätä esportsin ymmärrystä ja yhteiskunnallista hyväksymistä. Uuden toimintamallin tarkoitus on myös ehkäistä nuorten syrjäytymistä, tukea heitä pelaamisessa sekä luoda polku kohti huippupelaajan uraa.” (IS 12.11.2018)

Ensimmäinen kysymykseni kuuluukin: miten me aiomme tukea esportsia omassa kaupungissamme?

Emme tietenkään ole Tampereen kokoinen, mutta omien resurssiemme mukaan voisimme myös tukea pelaajia ja nuoria, joille esports on intohimo ja ehkä jopa tuleva ammatti.

Toinen kysymykseni on: minkä kaupungin osa-alueen vastuulla esports on?

Vastaako nuorisotoimi asiasta yhdessä seurakunnan kanssa? Onko koulutoimi tai liikuntatoimi vastuussa? Löytyisikö Hämeenlinnasta erilaisia urheilu- tai muita seuroja, jotka olisivat kiinnostuneita lähtemään kehittämään esporstia kaupungissamme.

Hämeenlinnan liikuntahallit oy laatii tänä keväänä viisivuotisstrategiansa.

Onko Liikuntahallien otettava strategiassaan huomioon esports ja sen tulevaisuus?

Toivon avointa ja tulevaisuuteen suuntautuvaa keskustelua aiheesta. En kaipaa keskustelua siitä, kuinka esports ei ole oikeaa urheilua. Esports eli e-urheilu on tullut jäädäkseen.

Kauniisti toivon, että Hämeen Sanomien urheilutoimitus ottaisi myös kopin aiheesta, ja osallistuisi omalla panoksellaan keskusteluun.

Martti Töttölä

(vihr.)

Hämeenlinnan liikuntahallit oy:n hallituksen jäsen

Menot