Kanta-Häme

Mielipide: Puistometsän tie on turvaton

Aulangon puistometsän kolmen kilometrin asvalttitie on ollut vuosikymmenien ajan nuorison suosima hurjastelupaikka ympäri vuorokauden. Nopeusrajoitusta, joka on 30 km/t, ei noudateta.

Siellä liikkuu kaikkia kulkuneuvoja mopoista lähtien, moottoripyöriin ja henkilöautoihin.

Puistometsän tielle ovat olleet avoimet ovet ja vapaa pääsy jo noin 15 vuoden ajan, eli Metlan puistonhoidon päättymisestä lähtien.

Siellä ei ole ollut sen jälkeen vartiointiliikkeen palveluja, kun Securitaksen palvelut lopetettiin ilmeisesti Metsähallituksen säästöbudjetin vuoksi, vaikka heidän suljettuihin tiloihinsa on murtauduttu useita kertoja ja anastettu mm. mönkijä ja moottorikäyttöisiä työkaluja. Myös puistometsän kioskiin on murtauduttu.

Puistometsän liikenne on aiheuttanut useita vaaratilanteita jalankulkijoille ja muille alueella liikkuville.

Hiljattain sattui valitettava nuoren tytön kuolemaan johtanut tapaus Ruusulaakson alamäen puolivälissä.

Samanlainen tapaus oli kymmeniä vuosia sitten, kun nuorten auto ajoi ennen Onnentemppeliä mutkassa päin koivua. Yksi nuorukainen menehtyi.

Siellä on myös syttynyt tuleen ainakin kaksi autoa, mutkamäen päällä päin mäntyä ajanut auto sekä hotelli Aulangon kohdalla auto, joka pyöri rinnettä alas ja paloi puuta vasten.

 

Mitään ei ole tehty liikenneturvallisuuden korjaamiseksi.

Eläkkeellä oleva puistonvartija Yrjö Palm kertoi, että kymmenien työvuosiensa aikana hän näki yhden kerran siellä poliisien suorittavan nopeusvalvontaa.

Sinne olisi saatava yön ajaksi kiinni puomi ja tehtävä toinen lukittu puomi, jotta myös kiellettyyn ajosuuntaan ajelu loppuisi.

Ala- ja ylämäkiin kannattaisi harkita kunnon töyssyjä.

Luulisi puistometsän asioista päättävien jo kuulevan hälytyskellojen soivan. Ei puhumalla ja lupaamalla asioita hoideta.

Toimi Nieminen
Hämeenlinna

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic