Kanta-Häme Hämeenlinna

Miemalan lastenkotihankkeesta ei haetakaan valituslupaa

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti maanantaina, ettei se hae korkeimmalta hallinto-oikeudelta valituslupaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätökseen, joka sallii lastenkodin perustamisen omakotitaloalueelle Miemalassa.

Kaupunginhallitus päätyi merkitsemään hallinto-oikeuden päätöksen ainoastaan tiedoksi. Se kuitenkin totesi, ettei tämä yksittäistapaus voi tarkoittaa kaavamääräysten yleistä väljentämistä.

Apulaiskaupunginjohtajaa Juha Isosuon alkuperäinen esitys kaupunginhallitukselle oli, että valituslupaa olisi haettu.

Alueen asukkaat vastustaneet

Hallinto-oikeus katsoi elokuussa kaupunginhallituksen toimineen lainvastaisesti, kun se yksimielisellä päätöksellä esti poikkeamisluvan lastenkodin perustamiseksi omakotitaloon Miemalan Yönsinenkujalla.

Kaupunki vetosi tuolloin päätöksessään asemakaavaan, jossa alue on merkitty omakotialueeksi.

Alueen asukkaat jättivät valmisteluvaiheessa lukuisia valituksia lastenkodin sijoittamisesta asuinalueelle.

Lastenkotia perustamassa ollut AntKar oy valitti päätöksestä ja voitti asian hallinto-oikeudessa.

Hallinto-oikeus: ” Ei eroa suuresti suurperheen asumisesta”

Hallinto-oikeus kumosi kaupunginhallituksen aiemman päätöksen ja salli pienen lastenkodin perustamisen alueelle, vaikka se onkin kaavoitettu asuinalueeksi.

Oikeuden mukaan kodinomainen seitsemän lapsen yksikkö ei suuresti eroaisi vastaavanlaisessa talossa asuvan suurperheen asumisesta.

Myös ympäristöministeriö oli aiemmin asettunut lastenkodin perustajien kannalle ja todennut, ettei koko poikkeamislupaa edes tarvittaisi yksikön perustamiseksi. HäSa

Lue myös:

Kaupunki yrittää vielä estää lastenkodin perustamisen Miemalan asuinalueelle – Aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen (12.9.)

 

Klo 17.34: Jutun kirjoitusasua korjattu 

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic