Kanta-Häme

Mierolan grilli työllistää nuoria

Mierolan grilli ei ole vain kesäterassi, vaan myös talvinen ateriointipaikka. Asiakkaita grilli kerää Hämeenlinnan lisäksi muun muassa Toijalasta ja Valkeakoskelta.
 
– Aurinko tuo meille asiakkaita ja pannukakku on se, mitä ihmiset haluavat täällä maistaa. Grillille ihmiset saapuvat varta vasten maantieltä tänne ei juurikaan osata poiketa, sanoo yrittäjä Piia Parri.
 
Viime vuonna grillin tiloja kunnostettiin muun muassa uudella maalilla. Seuraava kunnostuksen kohde on keittiö, jota olisi ehdottomasta laajennettava. Nimenomaan paistotasoja pitäisi saada lisää. Kesäisin ruokajonot ovat pisimmillään tunnin mittaiset. Ruuansaannin hitaus ei ole kiinni henkilökunnasta, mutta paistotasot loppuvat kesken. Myös varastotilat ovat käyneet pieniksi ja niitä pitäisi laajentaa. Keittiö ja varasto eivät ole alkuperäisestä juurikaan muuttuneet.
 
Grilliyrittäjät ovat kunnan vuokralaisina tontillaan. Etenkin kesäisin parkkipaikat alkavat loppua.
 
– Parkkipaikkoja ei ole kovin helppo tontille lisää luoda. Muutamana sadan metrin päässä Pälkäneentien varressa on isompi parkkialue, jota ainakin lapsiperheet käyttävät.

Nuorille työpaikkoja

Grilli työllistää kesäisin useita kymmeniä nuoria, heistä nuorimmat alle 15-vuotiaita. Hattulassa on harvoja työnantajia, jotka voivat työllistää 15-vuotiaita.
 
– Viime kesänä työllistimme noin 30 nuorta, osa heistä kahdeksi tai kolmeksi viikoksi. Yksi henkilö on ollut meillä jo yhdeksänä kesänä töissä. Alle 15-vuotiaalla on tarkat lepoajat, mutta häntä voi työllistää muutamaksi tunniksi arkiaamuisin. Meillä on anniskeluoikeudet, minkä vuoksi kassalla pitää olla töissä 18 vuotta täyttänyt. Ensi kesälle kesätyöläisten paikat tulevat hakuun myöhemmin.
 
Jäätelökioski on tarkoitus tuoda grillin pihaan heti kun säät sallivat.
 
– Jos kevät on lämmin, jäätelökioski voidaan avata jo pääsiäisenä.
 
Parri avasi grillin sisarensa Hanna Viitalähteen kanssa vuonna 2005.
 
– Ensimmäisenä kesänä meitä oli töissä kolme omistajaa ja kaksi kesätyöläistä. Sen jälkeen kävijämäärä on vain kasvanut, hattulalaisille tämä on perinteinen paikka kokoontua. Olemme saaneet kiitosta ystävällisestä henkilökunnastamme ja suuresta annoskoostamme.
 

Päivän lehti

3.6.2020