Kanta-Häme

Mierolan silta korjataan päältä ja alta

Hattulassa valmistaudutaan Mierolan vanhan sillan perusteelliseen kunnostukseen ensi kesänä. Sillan pinta on ollut heikossa kunnossa, ja remonttia on odotettu pitkään.

Kunnan tämän vuoden budjetissa on varattu rahaa sillan peruskorjaukseen, ja Hattulan tekninen johtaja Juha Prittinen kertoo, kaikki alkaa olla valmista remontin kilpailutusta varten.

– Kilpailutuksen ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, eikä myöskään peruskorjauksen. Mutta kesään tähdätään, kun koululaiset ovat lomilla eli sillalla on vähemmän kevyttä liikennettä kuin muulloin.

Prittinen kertoo, että silta korjataan perusteellisesti sekä päältä että alta.

– Sillan yläpuolen rakenteet puretaan kokonaan kansilaattaan asti, ja samoin alapuolta korjataan.

Tarkoitus on uusia muun muassa sillan eristyskerrokset sekä sivut eli kaiderakenne. Betonisaumat uusitaan ja mahdolliset halkeamat injektoidaan kuntoon.

– Sillan mitat eivät muutu, mutta se kunnostetaan perusteellisesti. Tämä on aika vaativa vanhan betonirakenteen korjaustyö, eli se vaatii tekijöiltään erityisosaamista.

Sillan korjaus on itsessään aina vaativa operaatio, ja Mierolassa on otettava huomioon vilkas vesiliikenne. Samoin sillan lähellä sijaitsevat vanha kylätontti ja kuppikivi rajoittavat työmaan levittäytymistä.

Prittinen sanoo, että Mierolansalmi on tarkoitus pitää auki vesiliikenteelle korjaustyön ajan. Autoliikenne sillalla katkaistaan, mutta pyöräilijät ja jalankulkijat voivat käyttää siltaa myös remontin aikana.

– On turvallisempaa, että kevyt liikenne pystyy kulkemaan vanhan sillan kautta eikä sitä tarvitse ohjata viereiselle Mierolansalmen sillalle eli kantatie 57:lle.

Myös autoilijat käyttävät vanhaa siltaa ahkerasti, sillä Kirkkotien varressa on asutusta. Parolan puolella sillan kainalossa sijaitse suosittu Silta Café ja Rahkoilan puolella tie vie muun muassa Hattulan kirkolle.

Mierolan vanhaa siltaa on korjattu perusteellisemmin viimeksi 1980-luvun alussa. Sen jälkeen pintaa on paikattu moneen kertaan, mutta paikkaukset eivät ole pysyneet pitkään.

Hämeen tiepiiri tarkasti oman alueensa museosiltoja vuonna 2008. Tällöin Mierolan sillan arvioitiin olevan välttävässä kunnossa. Museosillan asema ei rajoita Mierolan sillan korjausta. HÄSA

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic