Kanta-Häme

Mierolan siltamaisemat kiehtoivat Suuren maalaustapahtuman osanottajia - video

Muutama sadepisara on ajanut taiteilijat ja taiteilijanalut sääsuojaan pieneen paviljonkiin Mierolan vanhan sillan kupeessa.

Maalaaminen ei kuitenkaan keskeydy. Menossa on tiistaina vietetty valtakunnallinen Suuri maalaustapahtuma, johon Hattulan taiteilijaseura otti ensimmäistä kertaa osaa.

 

 

Ensimmäistä kertaa sitten kouluvuosien pensselin on ottanut käteensä hattulalainen Sirkka Verkama, joka pysähtyi ohikulkumatkallaan katsomaan, mitä sillanpielessä on meneillään.

– Ei minulla mitään eväitä tähän maalaamiseen ole, mutta tuota siltaa nyt maalaan. Se on minulle jotenkin niin rakas. Siihen liittyy paljon muistoja.

– Aika huonosti sujuu! Ei tästä oikein näköistä tule. Käsi ei mene ajatusten mukaisesti, Verkama nauraa.

 

Sillan lähistöllä asuva Jorma Hirvonen on tullut paikalle tyttärensä Anu Hirvosen kanssa, joka on kunnassa kesäasukkaana.

– Kauan sitten olen maalannut muun muassa muotokuvia tyttärestä. Olen käynyt öljyväri- ja vesivärikursseilla. Maalaamisessa viehättää se, että kuvasta voi tehdä ihan jotain muuta kuin valokuvamaisen, Jorma Hirvonen kuvailee.

Maalaustapahtuma saa häneltä kiitosta.

– Hieno juttu, että saadaan ihmisiä potkittua liikkeelle. Ainahan se on mukavampi yhdessä tehdä.

 

Anu Hirvonen kuvailee itseään taiteilijana ”puoliammattilaiseksi”. Hän on opiskellut vuoden kuvataidetta ja visuaalista viestintää Pekka Halosen akatemiassa Tuusulassa.

Hirvonen on kolmatta kesää kesätöissä Hattulan Pyhän ristin kirkossa oppaana.

– Piirtäminen on minulle ykkösjuttu. Olen monena kesänä piirtänyt kirkon patsaita. Tätä Mierolan siltamaisemaa käyn valokuvaamassa lähes joka päivä. Tämä on minun suosikkimaisemani maailmassa!

Maalaukseen ei kuitenkaan ikuistu siltamaisema.

– Eikä mitään muitakaan sattumia. Rajasin kuvan ensin kännykkään. Maalaan vain pelkkää taivasta ja vettä.

 

Hattulan taiteilijaseuran puheenjohtaja Sirkku Rahunen-Ahtila on tyytyväinen maalaustapahtuman onnistumiseen.

Puolenpäivän aikaan paikalla oli nelisentoista taiteilijaa.

– Tästä voisi tehdä jokavuotisen tapahtuman. Ensimmäinen kerta on aina vähän hankala ja ihmiset arkoja tulemaan, mutta jostain se on aloitettava. HÄSA

Katso video

www.hameensanomat.fi