Kanta-Häme

Mies asensi entisen puolisonsa autoon gps-seurantalaitteen - tuomittiin vainoamisesta

Oikeus tuomitsi vainoamisesta
Kuvituskuva

Espoolaismies asensi entisen puolisonsa autoon gps-seurantalaitteen, jonka antamia sijaintitietoja hän käytti hyväkseen naisen seuraamiseksi ja vainoamiseksi.

Etsintälaite ehti olla pariskunnan eron jälkeen autossa kuukausien ajan ennen sen löytymistä.


Pariskunta oli eronnut
lopullisesti maaliskuussa 2018, jonka jälkeen nainen oli käyttänyt autoaan yksin.

Mies sai maaliskuussa 2018 kuulla ex-puolisonsa käyneen treffeillä. Tämän jälkeen mies alkoi viestitellä ja soitella naiselle kyselläkseen tämän liikkeistä useissa paikoissa lähes osoitteen tarkkuudella. Mies alkoi myös ilmestyä yllättäen paikkoihin, joissa hänen entinen puolisonsa oli käymässä.

Nainen alkoi arvella, että miehen täytyi jotenkin seurata häntä. Aluksi hän vaihtoi puhelimensa, mutta seuraaminen jatkui.

Heinäkuussa 2018 nainen pyysi apuun veljensä, joka löysi seurantalaitteen auton takavalojen luukusta. Laitteesta ilmoitettiin poliisille.


Mies kiisti
seuranneensa naista salaa. Hänen mukaansa laite asennettiin autoon yhteisymmärryksessä autovarkauden varalta.

Oikeus piti selitystä epäuskottavana, sillä ex-pariskunnan välisten viestien perusteella nainen ei ollut tietoinen laitteesta. Lisäksi satelliittipaikannusta käyttäneen seurantalaitteen akku kesti vain viikon kerrallaan, mutta naista oli seurattu kuukausien ajan.


Länsi-Uudenmaan
käräjäoikeus antoi vuonna 1970 syntyneelle miehelle perjantaina 50 päiväsakon tuomion vainoamisesta. Lisäksi mies määrättiin maksamaan korvauksia kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. HäSa

 

Oikaisu 25.1.2020: Tuomion antoi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus, eikä Itä-Uudenmaan käräjäoikeus, kuten uutisessa virheellisesti kerrottiin.

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic