Kanta-Häme

Mies esitteli asetta ja vaati Jukolan terveysaseman lääkäriltä rauhoittavien lääkkeiden reseptiä – tuomittiin pakottamisesta

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.

Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan. Mies valitti Kanta-Hämeen käräjäoikeuden antamasta tuomiosta Turun hovioikeuteen, joka tällä viikolla kieltäytyi käsittelemästä valitusta.

 

Mies oli viime marraskuussa vaatinut Jukolan terveysaseman lääkäriä kirjoittamaan hänelle diapam-reseptin, jotta hän ei yhdyskuntapalveluun liittyvässä huumausainetestissä jäisi kiinni laittomista lääkkeistä. Lääkäri ei kuitenkaan pitänyt lääkettä sopivana miehelle.

Mies ei tyytynyt lääkärin päätökseen, vaan kertoi lähtevänsä “oville koputtelemaan” ja esitteli samalla taskussaan ollutta käsiasetta. Lääkäri piti tilannetta uhkaavana ja kirjoitti miehelle pienen määrän toista keskushermostoon vaikuttavaa lääkettä, jotta mies ei uhkaisi lääkärikeskuksessa olleiden turvallisuutta.

Lääkäri hälytti poliisit miehen poistuttua vastaanotolta.

 

Poliisit tavoittivat miehen tämän kotoa. Poliisit joutuivat uhkaamaan miestä aseilla, sillä tämä ei aluksi suostunut laskemaan käsissään ollutta kiväärimallista asetta maahan.

Kiinnioton jälkeen selvisi, että miehen hallussa olleet pistooli ja kivääri olivat ilma-aseita.

Mies kertoi ilmapistoolin unohtuneen vahingossa takin taskuun, sillä hänellä oli viisi samanlaista takkia. Poliisit hän otti vastaan ilmakivääri kädessä, koska hän oli kertomansa mukaan ollut juuri täyttämässä sen lipasta.

 

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Ilma-aseet, patruunat, lippaat ja huumeet takavarikoitiin oikeudenkäynnissä. HäSa