Kanta-Häme Riihimäki

Mies löi naista useita kertoja keittiöveitsellä ylävartaloon – Tuomittiin tapon yrityksestä

Helsingin käräjäoikeus antaa tammikuun 10. päivä ratkaisun asiassa, jossa Ylen toimittaja hakee lähestymiskieltoa kahdelle henkilölle häirinnän takia. Kuva: Joel Maisalmi / arkisto
Kuvituskuva: Joel Maisalmi

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 16.12. miehen 4 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen tapon yrityksestä.

Vastaaja, Nico Juhani Sorsa  löi Riihimäellä sijaitsevassa asunnossa naista useita kertoja kookkaalla keittiöveitsellä muun muassa kaulaan ja rintaan. Asunnosta pakoon päässyt nainen haavoittui myös käteen torjuessaan iskuja.

Iskut eivät osuneet verisuoniin tai tärkeisiin elimiin, mutta syyttäjän mukaan ne aiheuttivat potentiaalisesti hengenvaarallisen tilanteen ja oli vain sattumaa, ettei nainen menehtynyt.

 

Sorsa on ollut vangittuna 21. lokakuuta lähtien. Hän myönsi viiltäneensä naista keittiöveitsellä ja aiheuttaneensa vammat, mutta kiisti tapon yrityksen. Sorsan mukaan hänet olisi tullut tuomita törkeästä pahoinpitelystä.

Vankeusrangaistuksen lisäksi vastaaja tuomittiin maksamaan uhrille yhteensä 20 000 euron korvaukset muun muassa kärsimyksestä ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta.

Tuomiosta ei valitettu, joten se on lainvoimainen. HäSa

 

Päivitetty 16.12. klo 16.11: Lisätty tieto tuomiosta ja korvauksista. 17.12. klo 10 lisätty tieto vastaajan näkemyksestä rikosnimikkeestä. 8.1.2020: Lisätty tieto, että tuomio on lainvoimainen.

Asiasanat

Päivän lehti

29.1.2020