Kanta-Häme

Mies menehtyi pyöräkolarin seurauksena - "Tiedossa on ollut, että paikka on erittäin vaarallinen"

Onnettomuus sattui lauantaina aamupäivällä Janakkalan Turengissa rautatieaseman alikulkutunnelissa. Janakkalan teknisen lautakunnan puheenjohtaja aikoo ottaa alikulun vaarallisuuden esille tiistaina teknisen lautakunnan kokouksessa.
Turengin rautatieaseman alikulkutunneli. Länsipuolelta tunneliin tullaan katveesta. Kuva: Susanna Kinnari.

Kaksi pyöräilijää törmäsi toisiinsa Janakkalan Turengissa rautatieaseman alikulkutunnelissa, sillä seurauksella, että toinen pyöräilijöistä loukkaantui törmäyksessä vakavasti.

Vakavasti loukkaantunut, 68-vuotias paikkakuntalainen mies, kuljetettiin sairaalaan, jossa hän menehtyi varhain sunnuntaiaamuna saamiinsa vammoihin.

Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kuolemantuottamuksena.

 

Janakkalan kunnan teknisen lautakunnan puheenjohtaja Kalevi Ilmarinen kertoo, että keskustelua rautatieaseman alikulun vaarallisuudesta on Janakkalassa käyty useaan otteeseen.

– Tämä on tietenkin myöhäissyntyistä, mutta tiedossahan tämä on ollut, että paikka on erittäin vaarallinen. Erityisesti Liinalammilta tultaessa tie kaartuu mutkalle tunneliin, Ilmarinen toteaa.

Ilmarinen kertoo kuulleensa, että alikulussa olisi sattunut useita läheltä piti -tilanteita aiemminkin.

Oletko kuullut, että alikulussa olisi ajettu joskus myös mopoilla ja mopoautoilla?

-Itse en ole nähnyt, mutta kyllä minulle yleisöltä tullut viestiä, että siellä on ajettu jopa mopolla ja mopoautoilla.  Kyllä tässä ollaan nyt tilanteessa, että jotain on tehtävä, että paikka saadaan turvallisemmaksi. Meillä on teknisen lautakunnan kokous tiistaina, ja otan tämän asian siellä esille, Ilmarinen kertoo.

Ilmarinen ei osaa vielä kertoa, mitä alikulun vaarallisuuden vähentämiseksi aiotaan tai voidaan tehdä. Yksi vaihtoehto olisi esimerkiksi liikennemerkillä osoittaa alikulku vain jalankulkijoiden käyttöön.

– Silloinhan se tarkoittaisi sitä, että pyörää talutettaisiin tunnelissa. Jotain tällaisia muutoksia tulee tehdä. HÄSA.

Onnettomuus sattui Turengin rautatieaseman alikulkutunnelissa. Kuva: Susanna Kinnari.

Otsikkoa muutettu kello 9.48. Pyöräilijä ei menehtynyt Turengissa, vaan myöhemmin sairaalassa. 

Juttua päivitetty lisäämällä  Janakkalan teknisen lautakunnan puheenjohtajan kommentit kello 13.17.

 

Päivän lehti

25.1.2020