Kanta-Häme

Mies myi kaverinsa asunnon ja piti rahat

Hämeenlinnalaismies myi ystävänsä asunnon ja piti kaupasta saadut rahat itsellään. Kanta-Hämeen käräjäoikeuden ja Turun hovioikeuden mukaan tämänkaltainen toiminta on törkeä petos, mutta tuomittu itse vakuutti vain pyyteettömästi auttaneensa pulassa ollutta ystäväänsä.

50-vuotias kertoi, että hän yritti suojella alkoholisoituneen ystävänsä perintöasunnon myynnistä saatuja varoja tallettamalla ne tilille, jolta alkoholisoitunut mies ei voisi nostaa niitä yksin. Kun rahojen oikea omistaja tarvitsi varojaan katkaisuhoitoon pääsyä varten, kävikin ilmi, ettei hänen tileillään ollut rahaa.

50-vuotias mies kertoi pitäneensä rahat, koska ei tiennyt ystävänsä tilinumeroa. Rahoilla oli myös ostettu Katumalta pieni asunto, joka oli sittemmin ulosmitattu 50-vuotiaan velkojen maksamiseksi.

Sekä käräjä- että hovioikeus katsoivat 50-vuotiaan pitäneen rahoja oikeudetta itsellään. Viime perjantaina Turun hovioikeus vahvisti miehen saaman 10 kuukauden vankeustuomion ja yli 56 000 euron korvausvelvollisuuden. Väärennöksistä ja törkeästä maksuvälinepetoksesta nostetut syytteet hylättiin.

50-vuotias oli jo 2000-luvun alussa tuomittu kirjanpitorikoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020