Kanta-Häme

Mies oli veden varassa tuntikausia - poliisit soutivat lainaveneellä apuun

Riihimäen keskustan alueella olevaan leipomoon murtauduttiin tiistaina aamuyöstä.
Riihimäen keskustan alueella olevaan leipomoon murtauduttiin tiistaina aamuyöstä.

Noin 60-vuotias mies roikkui tuntikausien ajan kiinni kaatuneessa veneessään Heinolan Ala-Rääveli -järvellä keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Hätäkeskukseen tehtiin noin puoli kahden aikaan yöllä ilmoitus järveltä kuuluneista avunhuudoista.

Järven rantaan lähtenyt poliisipartio havaitsi keskellä järveä olleen kaatuneen veneen, jonka peräosasta piti kiinni veden varassa oleva mies.

Poliisi hälyttivät paikalle ambulanssin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Niiden saapumista odottaessa poliisit herättivät läheisessä mökissä nukkuneen mökkiläisen saadakseen tältä soutuveneen pelastustehtävään.

 

Konstaapelien soudettua kaatuneen veneen ääreen oli perämoottorista henkensä kaupalla kiinni pitänyt mies jo niin väsynyt, että hän ei pystynyt kunnolla edes puhumaan.

Poliisit saivat irrotettua miehen otteen moottorista, mutta häntä ei saatu nostettua soutuveneeseen. Lopulta poliisit hinasivat miehen vaatteista kiinni pitämällä 200 metrin matkan rantaan.

Mies oli ollut veden varassa ainakin kaksi ja puoli tuntia ja kylmettynyt sinä aikana pahoin. Ambulanssissa annetun ensiavun jälkeen mies kuljetettiin jatkohoitoon Päijät-Hämeen keskussairaalaan.

Miehen lämmettyä sairaalassa hänestä otettiin verikoe epäillyn vesiliikennejuopumuksen takia. HäSa

 

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic