Kanta-Häme

Mies pahoinpiteli, nainen puukotti

Kiista toiselle miehelle soitetuista puheluista kärjistyi lopulta hengenvaaralliseksi puukotukseksi Hyvinkäällä viime lokakuussa.

Hyvinkään käräjäoikeus antoi tällä viikolla tuomion tapauksessa, jossa noin 35-vuotias nainen puukotti 69-vuotiasta miesystäväänsä. Miesystävä puolestaan sai tuomion naisen pahoinpitelystä.

Oikeuden eteen johtaneet tapahtumat alkoivat viime lokakuussa, kun yhdessä alle kuukauden ajan asunut pari oli alkoholinhuuruisen päivän päätteeksi vetäytynyt takaisin miehen omistamalle asunnolle Hyvinkäällä.

Kipinän väkivallalle iski naisen puhelu entiselle miesystävälleen. 69-vuotias mies suuttui niin, että hän pahoinpiteli naista hiuksista repimällä ja rikkoi tämän kännykän.

Jonkin aikaa tämän jälkeen nainen meni keittiöön, otti veitsen ja löi sillä miestä kolmasti vatsaan.

Uhri soitti itse apua

Puukotettu mies pystyi itse soittamaan hätänumeroon ja pyytämään apua. Nainen oli auttanut miestä tukahduttamaan verenvuotoa pyyhkeellä.

Veitseniskut aiheuttivat vakavia vammoja. Iskut läpäisivät miehen pallean ja vahingoittivat useita sisäelimiä. Oikeudessa todistaneen lääkärin mukaan 20 senttimetrin mittainen veitsi oli todennäköisesti isketty kahvaansa myöten sisälle.

Oikeuden mukaan naisen väite itsepuolustuksesta ei ollut uskottava, sillä pahoinpitelyn ja puukotuksen välille jäi aikaa lähes tunnin verran. Oikeuden mukaan nainen olisi hyvin voinut poistua asunnosta tänä aikana. Nainen oli 2,74 promillen humalassa poliisien saapuessa paikalle.

Oikeus tuomitsi 69-vuotiaan miehen pahoinpitelystä ja lievästä vahingonteosta 40 päiväsakkoon. Eläkeläiselle kertyi maksettavaa 640 euroa.

Työkyvyttömyyseläkkeellä olevalle 35-vuotiaalle naiselle luettiin tuomio tapon yrityksestä.

Viime lokakuusta asti vangittuna olleen naisen ehdottoman tuomion kokonaismitaksi tuli kolme ja puoli vuotta. Lisäksi hän joutuu maksamaan korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yli 13 000 euron edestä. (HäSa)

Päivän lehti

1.4.2020