Kanta-Häme

Mies, paranna arkeasi!

Mitä pulmia arjessa esiintyy? Löytyisikö niihin joku aivan uusi ja innovatiivinen apu?

Väestöliitto käynnistää kilpailun, jossa etsitään arkea parantavia keksintöjä. Kampanja #paneparemmaksi haluaa herättää keskustelua miehen asemasta ja arvosta parisuhteessa ja perheessä tänä päivänä.

Liitto haluaa palavasti kuulla myös kaikista mahdollisista hauskoista ja älyttömistä arjen tilanteista, joissa jokin pohdituttaa: parisuhteessa, lasten kanssa, työn ja perheen yhteensovittamisessa, kotitöissä, petipuuhissa. Miten panna se paremmaksi?

Väestöliiton mukaan jokapäiväisissä haasteissa painivilla miehillä on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia, joka halutaan nyt houkutella käyttöön.

Kysymys kuuluukin, miten arjesta voisi tehdä vähän iisimpää, parempaa ja oman näköistä.

– Tällä kampanjalla haluamme kutsua miehet pois poteroistaan ja ottamaan vahvemman roolin parisuhteensa tai perheensä jäsenenä. Haluamme lähestyä aihetta huumorilla innostamalla miehet esittelemään ideoitaan, osaamistaan ja arjen ratkaisujaan, sanoo koordinaattori Katja Varjos Väestöliitosta.

– Jokaisella miehellä on myös oma tapansa olla vanhempi. Yksi korjaa kurahousut roudarinteipillä, toinen käyttää vatkainta monipuolisesti arjen askareissa. Kaikki tavat ovat yhtä hyviä, ja kannustamme nyt miehiä rohkeisiin uusiin avauksiin.

Keksintökilpailun tarkoituksena on rohkaista miehiä innovatiivisuuteen, luovuuteen ja aloitteellisuuteen etsimällä, löytämällä ja palkitsemalla arkea parantavia keksintöjä, ideoita ja menetelmiä, jotka edesauttavat miesten ja perheiden hyvinvointia miesten itsensä näkökulmasta ja joilla voidaan nähdä olevan myös kaupallista potentiaalia.

Kilpailuehdotukset voivat olla miltä alalta tahansa. Samalla Väestöliitto kysyy, mitä ajatuksia, ideoita ja ihmettelyä miehillä on liiton palvelutarjonnasta ja mitä voisi liitto tehdä nykyistä paremmin.

Kampanja toteutetaan Väestöliiton ja Magisso Oy:n yhteistyönä.

– #paneparemmaksi on hieno kampanja Suomen juhlavuodelle. Uskomme, että suomalaisilla miehillä on paljon annettavaa, ja tulemme näkemään yllättäviä oivalluksia. Magisso on ylpeänä tekemässä parhaista ideoista tuotteita, jotka parantavat meidän kaikkien arkea, sanoo Magisson luova johtaja Anssi Hurme.

Lisätietoja:

Twitter: @paneparemmaksi
Instagram: paneparemmaksi
#paneparemmaksi
vaestoliitto.fi
magisso.com
 

Päivän lehti

31.5.2020