Kanta-Häme Tammela

Mies pelastautui palavasta talosta ikkunan kautta Tammelassa - Palomestari: "Siellä on ollut ilmeisen tiukka tilanne

Tammelan Portaassa sijaitseva vapaa-ajan rakennus tuhoutui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtuneessa tulipalossa.
Aihekuva.

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä alkanut palo levisi niin nopeasti, että rakennuksessa ollut keski-ikäinen mies joutui pelastautumaan ulos ikkunan kautta.

– Siellä on ollut ilmeisen tiukka tilanne, että hän on päässyt ulos talosta. Hän oli hengittänyt jo jonkin verran savua ja hän loukkasi myös kätensä ulos tullessaan, Kanta Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juhani Sudenmaa kertoo.

Rakennuksesta ulos päässeen miehen puhelin ja auton avaimet jäivät sisälle palavaan rakennukseen, joten hän joutui pyöräilemään hälyttämään apua.

Palokunta sai hälytyksen Härkätiellä sijaitsevalle talolle yöllä kello 2.45 jälkeen.

Palokunnan saapuessa paikalle oli loukkaantunut mies ehtinyt jo kahden kilometrin päähän ison tien liittymään opastamaan palokuntaa paikalle.

Loukkaantunut mies kuljetettiin Forssan sairaalaan tarkastettavaksi.

Iso rakennus tuhoutui palossa täysin, mutta liekit eivät päässeet leviämään pihapiirin muihin rakennuksiin. Palokuntaa avusti palon leviämisen estämisessä myös voimakas sadekuuro.

– Talo oli liekeissä päästä päähän, kun me saavuimme paikalle. Palo tuotti niin paljon kipinöitä, että kuivempana vuodenaikana se olisi varmasti ehtinyt levitä, palomestari Sudenmaa kertoo.

Palon jälkisammutus jatkui vielä aamulla kello kahdeksan jälkeen. Poliisi aloittaa palon syttymissyyn tutkimisen, kunhan talon rauniot ovat jäähtyneet riittävästi. HäSa

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic