Kanta-Häme Hämeenlinna

Mies riehui hämeenlinnalaisessa pitseriassa ja "vähän väänsi" poliisin kanssa – Lopulta ilmoitti oikeudelle, mitä mieltä oli sakoistaan

Käräjäoikeus tuomitsi hämeenlinnalaisessa ravintolassa riehuneen sakkoihin. Mies ilmoitti oikeudelle, ettei maksa. Oikeus tulkitsi viestin valitukseksi.
Mies tuomittiin oikeudessa sakkoihin haitanteosta virkamiehelle. Kuvituskuva.

Pitseriassa aggressiivisesti käyttäytynyt mies ei suostunut maksamaan hänelle oikeudessa määrättyä sakkorangaistusta.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 1980-luvun lopulla syntyneen miehen sakkoihin haitanteosta virkamiehelle. Kesäkuussa annetun tuomion taustalla oli oikeuden toimittamien asiakirjojen mukaan miehen aggressiivinen käytös hämeenlinnalaisessa pitseriassa marraskuisena perjantaina 2018.

Varsinaisen tuomion mies sai käytöksestään virkavaltaa kohtaan, ei niinkään pitseriassa aiheutetuista vahingoista. Mies ei kuitenkaan ollut samaa mieltä saamastaan tuomiosta.

Poliisi: heitteli tuoleja ja pöytiä

Poliisi hälytettiin hämeenlinnalaiseen pitsaravintolaan sen jälkeen, kun hätäkeskukseen oli soitettu aggressiivisesti ravintolassa käyttäytyneestä miehestä. Käräjäoikeudessa todistajana kuullun poliisin mukaan mies oli heitellyt pöytiä ja tuoleja ravintolassa.

Lue myös: Mies riehui pitseriassa Hämeenlinnassa – poliisitkaan eivät saaneet rauhoittumaan (9.11.2018)

Poliisit saivat tilanteen rauhoittumaan, mutta miehen aggressiivinen käytös jatkui ja hänet päätettiin ottaa kiinni. Oikeudessa kuullun poliisin mukaan mies oli vastustanut kiinniottoa muun muassa haraamalla voimakkaasti vastaan ja tarttumalla poliisiauton ovenkarmeista kiinni.

Esitutkinnassa mies oli tunnustanut, että vastusti kiinniottoa ja kertoi, että hän oli joutunut vähän ”vääntämään”. Hän olisi kertomansa mukaan halunnut kertoa jo tapahtumapaikalla näkemyksensä tapahtumien kulusta. Hänen ei kuitenkaan olisi annettu tehdä sitä.

Ei saapunut oikeuteen

Kesällä syytetty jätti saapumatta käräjäoikeuden pääkäsittelyyn, joten oikeus ratkaisi asian ilman häntä. Sakkorangaistuksen suuruudeksi tuli 120 euroa. Tuomionsa jälkeen mies kuitenkin ilmoitti käräjäoikeudelle, ettei aio maksaa sakkoaan.

Oikeus tulkitsi kirjeen valitukseksi ja käänsi asian Turun hovioikeudelle. Hovioikeus pyysi miestä täydentämään valitustaan niin, että se täyttäisi lain vaatimat muotoseikat. Mieheltä ei kuitenkaan tullut määräajassa vastausta, joten hovioikeus päätti maanantaina jättää valituksen tutkimatta ja käräjäoikeuden päätöksen voimaan. HäSa

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic