Kanta-Häme

Mies sai päiväsakkoja luvattomasta kauriin metsästyksestä

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut 65-vuotiaan hämeenlinnalaismiehen päiväsakkoihin kauriin luvattomasta kaatamisesta. Mies sai tuomion myös metsästysrikkomuksesta, kun tämä ei ollut ilmoittanut kauriin metsästyksestä seitsemän päivän kuluessa Suomen Riistakeskukselle.

Tapaus sattui tammikuun lopussa.

Hämeenlinnalaismies oli käräjäoikeudessa todistaneen silminnäkijän mukaan pysäyttänyt autonsa, noussut ulos ja ampunut kauriin auton välittömästä läheisyydestä. Tämän jälkeen mies oli vienyt kauriin ruhon autollaan syvälle metsään ja jättänyt sen sinne.

Mies oli puolustanut käräjäoikeudessa, että hän oli yrittänyt ampua kauriin edessä ollutta ilvestä. Ilves oli kuitenkin hypännyt ilmaan juuri, kun mies oli painanut liipaisinta. Luoti osui takana seisseeseen kauriiseen.

Käräjäoikeus ei pitänyt selitystä uskottavana.

Syyttäjä oli vaatinut oikeudessa miehelle tuomiota myös metsästysrikoksesta. Syytteen perusteena oli se, että Lammin Riistamiehet ry on omalla sopimuksellaan rauhoittanut kauriinmetsästyksen. Riistayhdistyksen kiellosta huolimatta kauris ei ole laissa rauhoitettu, joten syyte kumottiin.

Epäillylle vaadittiin myös vuoden metsästyskieltoa, mutta vaatimus kumottiin.

Mies sai tuomioksi 10 päiväsakkoa eli 110 euroa. Hän sai myös takaisin metsästyskiväärinsä ja patruunat, jotka olivat olleet takavarikoituina oikeudenkäynnin ja tutkinnan aikana. (HäSa)

Menot