Kanta-Häme

Miestä puukotettiin 18 kertaa "itsepuolustukseksi"

Kolme nuorta hyvinkääläistä on tuomittu hyvinkääläismiehen silmittömästä puukotuksesta. Uhria lyötiin viime toukokuussa käydyssä kamppailussa veitsellä lukuisia kertoja ja hän sai hengenvaarallisia vammoja.
 
Tuttavansa asunnossa nukkumassa ollut mies heräsi siihen, kun kaksi miestä ja nainen kävivät hänen kimppuunsa. Syntyneessä kamppailussa uhria lyötiin veitsellä yhteensä 18 kertaa kylkeen ja selkään. Lisäksi häntä lyötiin nyrkein.
 
Pahoinpitely puukotuksineen tapahtui alle minuutin kuluessa. Uhrin kaaduttua lattialle tekijät poistuivat paikalta ja uhri sai itse soitettua hätänumeroon ennen tajuttomuuteen vajoamista.
 
Päätekijäksi katsottu 19-vuotias hyvinkääläismies kertoi puukottaneensa hätävarjeluna itsepuolustukseksi. Hänen mukaansa uhrilla itselläänkin oli teräaseita kädessä. 
 
19-vuotias hyvinkääläinen Jimi Joona Samuli Vivolin tuomittiin tapon yrityksestä neljäksi vuodeksi vankeuteen.
 
Vivolinin apuna uhria puukottaneet mies ja nainen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen. Rikoksen tapahtuessa vielä alaikäisenä olleen miehen rangaistus oli vuosi ja yhdeksän kuukautta vankeutta. 21-vuotias nainen puolestaan tuomittiin kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen.
 
Kummallakin heistä oli aiempia ehdollisia tuomioita. (HäSa)