fbpx
Kanta-Häme

Miesten eroryhmässä jaetaan vertaistukea

Miessakit ry aikoo perustaa Hämeenlinnaan syksyllä miehille tarkoitetun eroryhmän.

Ryhmä on erokriisissä painiskelevia miehiä varten, mutta myös pidempään eronneena olleet miehet, jotka kokevat eron jälkimaininkien yhä koettelevan tavalla tai toisella, ovat tervetulleita.

Maksuttomassa kasvuryhmässä jaetaan eroon liittyviä kokemuksia ja tuntoja. Vertaistuki auttaa oman eroprosessin jäsentämisessä. Lisäksi saa huomata, että ei ole yksin tunteidensa tai vaikeuksiensa kanssa.

Eroryhmän ohjaajan, Miessakit ry:n erotyöntekijän Kari Vilkon mukaan eroon liittyy usein myös kriisi, jonka rankkuutta voi verrata elämäntilanteeseen, jossa on menettänyt läheisen ihmisen kuolemalle.

Eroryhmässä pohditaan muun muassa tosiasioiden kohtaamista ja niiden hyväksymistä, annetaan tilaa erilaisille tunteille, kuten surulle tai pettymykselle, huolehditaan omista oikeuksista, luodaan tukiverkosto ja edistetään omaa hyvinvointia.

Miessakit ry on järjestänyt jo muutamien vuosien ajan 10–15 paikkakunnalla maksuttomia miesten eroryhmiä keväisin ja syksyisin. Toimintaa tukee RAY.

Eroryhmiin osallistuneiden miesten palaute on ollut hyvää. Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry myönsi eroryhmätoiminnalle Hyvät Käytännöt -kunniamaininnan vuonna 2011.

Hämeenlinnan ryhmä alkaa 18. syyskuuta Punaisen Ristin Hämeenlinnan osaston tiloissa Palokunnankadulla, jos ilmoittautuneita on viisi. (HäSa)

Miesten eroryhmä 10 kertaa tiistaisin 18.9.–20.11. kello 18–20. Ilmoittautumiset kari.vilkko@miessakit.fi

Menot