Kanta-Häme

Miettinen palasi kotiin

 

Kymmenisen vuotta sitten Rinkelinmäellä ihasteltiin HPK:n oman kasvatin Antti Miettisen railakasta menoa ja pistetehtailua. Samaa herkkua on ehkä luvassa tiistaina, ellei NHL:n neuvotteluissa tapahdu ihmeitä. Joka tapauksessa taalaliigan työsulku toi Mietsun ainakin hetkeksi kotiin.
 
– Olen tosi hyvillä fiiliksillä, kiva tulla omaan kotiin. Olin tämän joukkueen kanssa jäillä puolitoista kuukautta alkusyksystä, joten kaikki jätkät ovat tuttuja. HPK oli minulle ainoa vaihtoehto, Miettinen sanoo.
 
Pelaajat tietysti toivovat, että rapakon takana saadaan asiat sovittua, ja NHL-kaudesta päästään pelaamaan edes osa.
 
– Mutta samaan hengen vetoon kaikki varmasti ajattelevat, ettei voi ihan minkälaista sopimusta tahansa ottaa. Se ei kuitenkaan ole vain meille, vaan myös 3-5 vuoden päästä NHL:ään tuleville.
 
Winnipegissä  parhaat fanit
Miettinen lähti Kerhosta kauden 2002-03 päätteeksi. Sen jälkeen pelejä on kertynyt kovissa sarjoissa: NHL:ssä, AHL:ssä ja KHL:ssä. Viime kauden hän kiekkoili Winnipeg Jetsin NHL-joukkueessa.
 
– Winnipegissä kesti vähän turhan kauan päästä arkeen kiinni. Kaupunki oli kuitenkin mukava, huikea jääkiekkokaupunki. Siellä olivat varmaan sarjan parhaat fanit viime kaudella.
 
Yksi Miettisen joukkuekavereista Winnipegissä oli HPK:n kanadalaisvahvistus Eric Fehr, joka on viidessä pelaamassaan SM-liigamatsissa takonut tehot 3+3.
 
– Eric on ehkä vähän sellainen piilohyvä. Hän ei ole mikään yliaggressiivinen, vaikka onkin iso. Fiksu pelaaja, jolla on jalat maassa.
 
Oma tyyli  muuttunut
Kun Miettinen viimeksi kiekkoili Kerhossa, hänet muun muassa valittiin pelaajien äänestyksessä SM-liigan parhaaksi pelaajaksi. Niistä ajoista taitavan laiturin tyyli on hieman muuttunut.
 
– Riskinottoa ja sellaista on vähän joutunut jättämään pois. Varsinkin alkuvaiheessa peliä joutui muokkaamaan, että mahtui joukkueisiin. Rooli ei silloin ollut kovin kiekollinen.
 
HPK:n valmennuksen kaavailema rooli ei ollut Miettiselle selvillä vielä ensimmäisten harjoitusten jälkeen.
 
– Luulisin, että minut pistetään laitaan. SM-liigassa on ehkä enemmän aikaa ja mahdollisuuksia tehdä tiettyjä vaistovaraisia juttuja, joita täällä aikanaan harrastin.
 
Kerhossa on Mietsun mielestä hyvä meininki ja päämäärätietoinen tapa toimia.
 
– Viime aikoina se on kantanut hedelmää. Joukkue on pelannut hyvin oikeastaan koko kauden. Sellaiseen porukkaan on helppo tulla, joka taistelee eteenpäin.
 
Heti  kotipeli
HPK palaa maajoukkuetauolta tiistaina, jolloin se kohtaa Rinkelinmäellä Lukon. Miettinen odottaa paluuta vanhaan kotikaukaloonsa ja tutun yleisön eteen innolla.
 
– Tunnelmat ovat tosi oudot. Siitä on kuitenkin kymmenisen vuotta, kun olen viimeksi pelannut täällä. Tiistaista tulee varmasti hauska ilta.
 
Miettisen sopimus on tällä hetkellä seuraavaan taukoon eli joulukuun 8. päivään asti. Mikäli NHL-kausi ei ala, hän pelaisi mielellään kevääseen asti Kerhossa.
 
– Olisi todella hienoa voittaa jotakin HPK:n kanssa. Menneisiin ei tietenkään liikaa kannata mennä, mutta olisihan se ollut hienoa jotakin voittaa jo silloin, kun olin täällä viimeksi. Se asia vähän kaivelee.

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020