Kanta-Häme

Mihin elala käyttää sille palautuneet 1 500 euroa?

Keskustelu Hämeenlinnan kaupunginorkesterin tämänvuotisesta rahoituksesta sai maanantaina pisteen, kun kaupunginhallitus päätti vastoin kaupunginjohtajan esitystä myöntää orkesterille 15 000 euroa omista käyttövaroistaan.

Päätös kumosi elalan aiemmin tekemän tukipäätöksen, ja näin myös elalan alun perin myöntämä 1 500 euroa katosi kaupunginorkesterilta.

Orkesteri haki alun perin 35 000 euron avustusta lautakunnalta. Summa on sama, jonka orkesteri sai viime vuonna. Myöhemmin orkesteri laski selviytyvänsä kuluvasta vuodesta 20 000 eurolla.

Mitä elala aikoo tehdä orkesterilta palautuvilla 1 500 eurolla, puheenjohtaja Hanna Raita (ps.)?

– Jaa-a, tämä tuli nyt kyllä aika yllättäen. En vielä tiennytkään tarkemmin kaupunginhallituksen päätöksen sisällöstä. En osaa yhtään sanoa näin äkkiseltään, mihin käyttöön raha voisi tulla. Paljon riippuu varmasti siitä, miltä lautakunnan budjetti näyttää. Viimeksihän näytti siltä, että pysymme budjetissa.

Eikö tämä 1 500 euroa kuulunut summaan, joka on korvamerkitty avustuksiin?

– Kyllä. Missään ei kuitenkaan kai ole sanottu, että koko summa pitäisi kokonaisuudessaan käyttää avustuksiin. Lautakunnan seuraava kokous on toukokuussa. Keskustelemme siellä varmasti kaupunginhallituksen päätöksestä ja siitä käytetäänkö summa avustuksiin vai mihin se menee.

Mistä kaupunginhallituksen myöntämä 15 000 euron summa on pois, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.)?

– Ei meidän budjettimme niin tarkka ole, etteikö sieltä jotain joustonvaraa löytyisi. Voi olla, että syksyllä jää jokin seminaarimatka tekemättä tai vastaavaa. Pääasia on, että tilanne saatiin nyt rauhoitettua. Mietimme myöhemmin kokonaisuutta uudelleen. Samalla täytyy miettiä koko kaupungin avustussysteemiä, jotta siitä tulisi vähän ennakoitavampaa.

Jääkö tämä pohdiskelu syksyyn?

– Kyllä varmasti. Samalla täytyy miettiä kaupungin musiikkitarjontaa laajemminkin ja ratkaista muun muassa Sibeliuksen syntymäkotisäätiön jatko. HäSa

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic